Ați fost vreodată la spovedanie?

Ați fost vreodată la spovedanie?
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

* Vax populi. „Să știți că eu o găsesc pe doamna vinovată! Poate părintele a făcut o glumă! Dar ea, dacă era o femeie serioasă, trebuia să meargă la un alt duhovnic, nu să denigreze un preot. Dacă era femeie serioasă, trebuia să-și vadă de viața ei! Toți greșim! Suntem supuși greșelii. Există cineva fără păcat?”, a fost primul răspuns pe care l-am auzit la ”Vax Populi”, în „Starea Nației cu Dragoș Pătraru”, la Prima Tv. Reporterul o întrebase pe stimata doamnă dacă a fost la spovedanie și dacă are încredere în preot și în taina spovedaniei. Răspunsurile oamenilor erau împărțite. Unii susțineau că nu ratează un post fără să se spovedească și spun tot-tot, în vreme ce alții amânau spovedania pentru... la bătrânețe. Și se temeau să nu râdă preotul de ei. „La anii mei, 76 de ani, gândesc că cineva vrea să desființeze ortodoxia”, a zis o enoriașă, în vreme ce alta a nuanțat lucrurile când a venit vorba de încrederea în fețele bisericești: „Sunt preoți între preoți. Suntem oameni toți! Când dezbracă haina, preotul e un om ca și noi!”. „Lui poți să-i spun totul! Să știți, eu cu părintele atâta de intimă am fost că i-am spus totul. I-am spus și fericirile și necazurile și supărările și atât de ușurată m-am simțit, aşa curată sufletește și trupește.” Noroc că m-a trezit la realitate confesiunea unui bărbat: ”Nu pot să-mi spun păcatele, că mă trezesc cu miliția pe cap...”

Citit 1163 ori Ultima modificare Joi, 06 Octombrie 2022 14:48

Mai multe din această categorie:

2 comentarii

 • postat de paaaacaaatosu.
  Marți, 11 Octombrie 2022 09:37
  89.39.81.***
  M-am intales intotdeauna mai bine cu femeile.m-as marturisi oricand unei femei daca ar fi posibil si ar fi preoteasa .Dar nu e posibil Asa ca martorul meu in fatza divinatii va ramane ingerasul meu de la botez,iubil-ar raiul ca tare il mai rusinez cu pacatele trupului si ...il rog sa ma ierte si sa ma apere de rau.
  0
  0
  Raportează
 • postat de UN CREDINCIOS SMERIT
  Vineri, 07 Octombrie 2022 19:32
  5.13.166.***
  CAND un om are probleme de constiinta,cred cu certitudine ca trebuie sa se adreseze unui specialist,psiholog,sau,dupa caz,doctor psihiatru...RELIGII SUNT MII,DUMNEZEU ESTE UNUL,nicio religie nu poate fi legatura unica a omului cu divinitatea,sunt povesti variate despre dumnezeire....UN preot este un muritor de rand,cum sa te umilesti sa-ti pui sufletul in mana unui ageamiu?CRED IN DUMNEZEU,IN STIINTA,NU IN INTERMEDIARI IMPUSI INTRE MINE SI DIVINITATE!!!
  1
  8
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.