Periculoasă... ca sarea în bucate

Periculoasă... ca sarea în bucate
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

* Nici poveștile nu mai sunt ce-au fost. Vă mai aduceți minte povestea plină de învățăminte din copilărie „Sarea în bucate”. Acolo unde fiica mezină și înțeleaptă își iubea tatăl ca (pe) sarea în bucate. Doar că sarea nu mai este ce-o fi fost pe vremea lui Petre Ispirescu. E pericol pentru sănătate! Declarație de ură și război! Nu că zahărul din declarația de dragoste a fiicei mijlocii a împăratului din „Sarea în bucate” ar fi mai sănătos. Și nici pe mierea din vorbele celei dintâi nu vă bazați prea mult, pentru că mai mult de o linguriță, hai! două pe zi dăunează sănătății. De la ce m-am luat? De la demonstrația făcută de terapeutul în nutriție Anca Alungulesei „La Măruță”, pe Pro Tv. Concret, s-a apucat să măsoare câtă sare conțin alimentele procesate. Dacă Organizația Mondială a Sănătății recomandă un consum zilnic de maximum 5-6 grame de sare, aflați că noi consumăm de cinci-șase ori mai mult. Iaca și nenorocirile din farfurie: somon afumat - 3,5 grame de sare la suta de grame, cașcaval - între 1,40 și 2,5 grame de sare la suta de grame, maioneză - 1,7 grame la suta de grame, alune sărate - 3 grame de sare la suta de grame! Păi dacă și cerealele cu ciocolată au 0,5 grame de sare la suta de grame! De ketchup nu mai vorbim - 2,5 grame de sare, imens adică! - și de restul, zahăr cât cuprinde. Vorba aia, nici nu știi care dintre ele te omoară mai întâi! Prin urmare, nu-ți rămâne decât să molfăi fericit frunze de salată proaspătă cu apă plată. Gustos și sățios!

Citit 1055 ori Ultima modificare Miercuri, 07 Iunie 2023 16:43

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.