* Spectacol. Pe cuvânt, mi-au lipsit! Căldura şi blândeţea Ginei Pistol, umorul picant, replicile şfichiuitoare şi ironiile încrucişate ale chefilor Sorin Bontea, Florin Dumitrescu şi Cătălin Scărlătescu! Aşa că prima ediţie a „MasterChef” de la Pro Tv a fost meniul meu de seară. Încep cu finalul titlului şi vă spun că preparatul „stir-fry de pietre” mi-a amintit de povestea „Ciorbei de bolovan” a lui Vasile Voiculescu. Dacă faceţi parte din generaţia mea, în clasa a XII-a vi s-a „vârât” pe gât, cu solzi cu tot, „Lostriţa”. Dar dacă vreţi o poveste al cărei tâlc să vă răscolească inima şi mintea, încercaţi „Ciorba de bolovan”. O găsiţi de citit gratis, pe internet. Cât priveşte stir-fry-ul de pietre, m-au amuzat reacţiile chefilor nu la auzul preparatului, ci al modului în care se „consumă”: suge (piatra) şi scuipă! „Noi n-o sugem singuri. Trebuie s-o sugi şi tu cumva!”, a tranşat „piatra” concurentului chef Bontea. Deşi s-au scuipat nepoliticos pietre prin platou, la final chefii păreau că ar fi mai comandat o porţie. Ceva mai bine… pătrunsă. Mă întorc la aroma creştină a „Ciorbei de bolovan” pentru preoteasa care a gătit alivancă moldovenească și colivă cu o surpriză la mijloc. Să vă spun că a pus pe farfurie şi o reducţie de busuioc cules din fundul curţii? Şi că surpriza din colivă era dulceaţa care se revărsa precum ciocolata din lava cake. Da, şi mie-mi plouă în gură de poftă. Pofta-n cui! Ah, chef Scărlătescu a găsit sâmburi în dulceaţă. Uneori mai e şi după suflet, nu aşa se spune?!
Colivă cu surprize şi zeamă de pietre, la MasterChef Scris de Anca Melinte

