La restaurant... ca la primiri urgențe

La restaurant... ca la primiri urgențe
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

* Presiune. "Mănânci aici, bolești acasă!", ar putea fi un slogan pentru destule localuri de pe la noi. La el mi-a zburat gândul când l-am auzit pe chef Florin Dumitrescu povestind că atmosfera din bucătăriile restaurantelor cu meniu este similară celei dintr-un spital de primiri urgențe. Discuția, la "Vorbește lumea", a pornit de la tensiunea și presiunea finalei "MasterChef", dar mai ales de la temerile concurenților. "Ultima oară când m-am văzut cu Florin, eram într-un lift și cânta muzică italiană. Ca să înțelegeți cât de mișto e omul ăsta în afara camerelor. Și îmi zic mulți concurenți: «Dom'le, ne e frică de Dumitrescu»", a dezvăluit Shurubel. "Eu, când ajung în bucătărie sau când ajung să mă ocup de meseria mea și anume de mâncare, mă transform. Dar nu mă transform într-un monstru, într-un balaur. Nu, mă transform într-un om foarte exigent, care se așteaptă să primească și să ofere tot ce se poate mai bun din situația respectivă. Nu e ceva care să-mi ofere mie vreo satisfacție: «Mamă, ce rău sunt eu astăzi, ce bine mă simt!». Meseria mea se face doar sub presiune. Și nu vreau să pară că-s arogant. Dar mi-a zis la un moment dat un mare critic culinar că restaurantul de a la cart, adică restaurantul unde te duci și comanzi dintr-un meniu și primești, este asemănător spitalului de urgență. Ca intensitate, ca urgență de a servi mâncare", explica chef Dumitrescu. Har Domnului că nu riscă nimeni să moară așteptând comanda. Poate după, dacă n-a fost inspirat în alegeri...

Citit 1491 ori Ultima modificare Marți, 10 Decembrie 2024 17:06

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.