Papă-lapte, fii bărbat!

Papă-lapte, fii bărbat!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* „În genunchi mă-ntorc la tine, nenorocito!” De când mă ştiu, am urât cu toată fiinţa mea bărbaţii care se dau nu cocoşi, vulturi pleşuvi de-a dreptul, când e vorba să părăsească o femeie iubită, dar care, după o lună - două, se înmoaie ca maioneza tăiată şi imploră să fie primiţi înapoi.

„Vulturache” o sună pe „nenorocită” ca apucatul la telefon şi se roagă cu cerul şi pământul: „Că ca tine alta n-am găsit!” (cacofonie intenţionată). Exact la o scenă de acest gen am asistat la ceas de noapte, la Kanal D, între un Liviu Vârciu lăcrimos ca o fată mare, şi o Adelina Pestriţu, rănită, dar demnă, fosta lui nevastă. „Adelina e ca şi cum ai vrea să te laşi de fumat. Asta e ultima, de mâine mă las, ştii că îţi face rău, dar mai tragi un fum! Am sunat-o alaltăieri; sunt momente în viaţă când clachez, am şi eu nevoile mele de bărbat, sunt dezamăgit de altele, şi o sun şi îi spun: «Baby, mi-e dor de tine, mi-e dor de nopţile noastre!»”, spunea Vârciu. Mai că hohoteau de milă sentimentul şi părerile de rău în mine. Când, l-am auzit spunându-i Adelinei, aşezată, pe canapea, lângă el: „Eu când eram la tv tu nici nu aveai menstruaţie!”. Devenit cocoş, Vârciu a comis mârlănia supremă a bărbatului care nu se simte pe deplin satisfăcut dacă nu se laudă cu partida de amor avută: „Eu am iubit-o şi când avea bandaje, adică acum câteva luni. Cum am iubit-o? Am pus-o şi aşa, şi aşa, aşa nu am pus-o că o durea năsucul”.

* Lecţie de bărbăţie. Pentru toţi papă-lapte din categoria Liviu Vârciu, iată o lecţie de bărbăţie. Povestioara am aflat-o de la minunata artistă Cristina Stamate. Se petrecea chiar pe vremea când Florin Piersic senior tocmai jucase în „Harap Alb” şi îl ştiau de la şoimii patriei până la călugăriţele din mănăstiri. De câte ori se certa cu iubita, o actriţă la fel de celebră la vremea aceea, Piersic se cocoţa în vârful celui mai înalt copac din curte şi răcnea cât îl ţinea gura: „Iubitooo, iartă-mă! Te iubesc!”, şi o ţinea aşa până ieşeau vecinii la porţi, iar iubita îl ierta. De unde atâta bărbăţie, farmec şi cavalerism de Florin Piersic, la un papă-lapte cântător de manele ca Liviu Vârciu? Cât despre relaţia Pestriţei cu Vârciulică… avea bunică-mea o vorbă tare înţeleaptă: „un bou şi-o belea”.

Citit 2539 ori Ultima modificare Miercuri, 03 Ianuarie 2024 19:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.