Iubirea de lovele

Iubirea de lovele
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Chinezării. „Moş Crăciun şi-a dat pantalonii jos şi ne-arată fundul! Uite la televizor!”, o aud strigând, taman înainte de a pleca la grădi, pe copila de cinci ani a unor prieteni. Lăsasem televizorul pe Antena 1 considerând că pepenii înghesuiţi în decolteul Roxanei Vancea sunt totuşi inofensivi vizual pentru vârsta puştoaicei.

Am sărit ca arsă gândindu-mă la o nouă perversiune de reclamă la cine ştie ce bere. Şi numai ce văd pe masa lui Răzvan şi Dani o jucărie din aceea cu baterii în formă de Moş Crăciun arătându-mi fundul gol. Nu pot decât să susţin demersul lui Dani împotriva moşilor chinezeşti care fac tot soiul de aberaţii: falsează la vioară, dansează hula-hula, sar coarda, conduc motociclete, cântă cântece chinezeşti şi  mă fac să-mi fie dor de cinstitul Moş Gerilă şi să-l dau afară pe Moş Crăciun cel pervers!

* Chemaţi vidanjorul! Sunt câteva emisiuni la televizor la care, oricât m-aş strădui, chiar nu mă pot uita până la final. Simt că îmi refulează televizorul, ca o canalizare înfundată, numai mârlănie, piţiponceală şi neam-prostie ambalate în formă de divertisment şi că mă înec. Regret, dar n-am stomacul atât de puternic să rezist sub cascada momentelor de ghenă ale lui Bendeac – fără supărare! – şi nici la parada kitschoasă a Clejanilor. Ultima dată când încercasem să mă uit la reality-show-ul de la Kanal D, alde Viorica îşi aleagea nişte covoare, iar bărbatu-său i-a azvârlit peste umăr tradiţionala reflecţie a mitocanului cap de familie: „La mă-ta acasă n-aveai covoare, stăteaţi pe rogojină”.

Dacă idolul generaţiei de piţi – Monica Gabor – a dispărut de pe micul ecran iar soră-sa, Ramona, predă sexul pe valuri contra cost, cineva trebuia să se ocupe de formarea şi de educaţia tinerelor vlăstare de cocălăriţe. Uite de aia se ocupă fiica Clejanilor, Margherita. Venită târziu de la mall, coana maică-sa o întreabă: „Te-ai văzut cu vreun gagic?”. Margherita: „Nuu. Ştii că nu mi-am găsit nici un iubit. Eu vreau unul din ăla cu bani mulţi rău de tot, care să mă plimbe numai prin Dubai şi Hawai. Să fie pe lovele multe. Ştii că mie îmi plac lovelele!”. N-am zis că alesul clejăniţei trei să fie sărac ca Iov, dar la halul în care apare tânăra dezbrăcată, Făt-Frumosul tre’ să aibă cel puţin doctoratul în cocălărie.

Citit 1703 ori Ultima modificare Miercuri, 03 Ianuarie 2024 19:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.