Te iubesc, crăpa-ţi-aş capul!

Te iubesc, crăpa-ţi-aş capul!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Frumoasă ca un vis urât. Mi-e dor de vremurile în care Iulia Albu era o apariţie distinsă, foarte sexy şi exotică în acelaşi timp, un personaj demn să apară pe coperta oricărei reviste cu (re)nume şi tiraj internaţional. De o bună bucată de vreme, nu se poate să dau cu ochii de Iulia Albu şi să nu mă aleg fie cu o sperietură, fie cu o porţie de râs. Negru.

Distinsa nevastă a pantofarului îmi arde câte un şoc vizual şi emoţional de câte ori ţâşneşte pe micul ecran. Recunosc, am admirat reîntoarcerea ei la moda anilor 40, dar personajul pe care şi l-a creat a alunecat pe panta horror. Cu o faţă palidă, siluetă anorexică, îmbrăcată în rochii luate parcă din garderoba Morticiei Adams, purtând o blană imensă la temperaturi de 40 de grade sau aproape goală la minus multe grade, noaptea, cu ochelari imenşi de soare pe nas, citind la lumina lunii o revistă glossy, Iulia mă face să visez urât. Am văzut-o chiar marţi seara la televizor şi nu reuşeam să-mi desprind privirea de la buzele ei rujate doar pe două treimi din suprafaţă într-o culoare inumană, şi de la minunea pe care o avea prinsă-n frunte şi care arăta a ceva între porumbel, avion sau altă zburătoare neidentificabilă. 

* Da’ ce, o palmă e bătaie? Faţa buhăită de alcool se lărgeşte într-un rânjet neprietenos: „Păi dacă m-a supărat, cum să nu-i dau o palmă? Da’ ce, o palmă e bătaie?! E din dragoste, aşa, că m-a supărat cu ceva. Păi eu mai ştiu când am lovit-o ultima dată? M-a iertat, cum să nu mă ierte!”. Un reportaj despre bătuta conjugală la români am urmărit recent la „Asta-i România”, pe Kanal D. Trist, dar adevărat: te iubesc, crăpaţi-aş capul cu securea!

* Nani, nani, să ai coşmar frumos! Dragi părinţi, dumneavoastră i-aţi citi copilului înainte de culcare o poveste numită „Soţul care trebuia să păzească casa” (sic!) şi care începe promiţător cu: „Văzându-l că intră pe fereastră îl lovi, iar acesta căzu mort pe loc!”?. Istoria am auzit-o povestită aseară, cu umor, de către Mircea Badea. Păi la faza asta n-ar fi mai simplu să laşi plodul să se uite direct la ştirile groazei sau la OTV. Coşmarul e gata asigurat! Nani-nani!

Citit 1985 ori Ultima modificare Miercuri, 03 Ianuarie 2024 20:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.