* MasterChef. Poate că altor telespectatori le-a lăsat gura apă la vederea vietăţii care se mişca pe bancurile de lucru ale concurenţilor la „MasterChef”, marţi seara, la Pro Tv. Dar mie - jur! - mi s-a pus un nod în gât de mila bieţilor homari şi de moartea chinuitoare de care au avut parte. „Vai de mine cum face, săracul! Merge jumătate din el! Te rog eu frumos, nu mai mişca! Mori odată, că mă faci cu inima!”, se auzeau strigătele concurenţilor, în vreme ce homarii se zbăteau măcelăriţi. Sau încercau să evadeze din oalele cu apă clocotită în care erau îndesaţi, dar nu încăpeau.
„Cu cuţitul direct în cap, între ochi, şi tăiaţi până jos. Sau îl băgaţi direct în apă fiartă, dar acoperiţi repede cu un capac că e posibil să sară din oală şi să vă strângă de gât. Când îl arunci în apă fierbinte, dacă eşti foarte sensibil, îl auzi cum urlă. Şi o să te urmărească toată viaţa”, dădea indicaţii chef Florin Dumitrescu.
„Mă duc să mă spovedesc!”, îşi jura o concurentă, în timp ce schingiuia homarul. O singură concurentă, cu un măr caramelizat înfipt în cap, pe post de clamă de păr, a abandonat din start proba. Plângea sărmana, cu sughiţuri, dar nu mi-e clar dacă de mila ei sau a vietăţilor. Degeaba s-a oferit un altul să o ajute: să-i dea homarului în cap după ce-l adoarme la frigider.
Bizar este că unii dintre concurenţi au ţinut să-şi personalizeze homarul. „Voi ce nume i-aţi dat la homărelul vostru?”, întreba o concurentă. Cel mai atipic nume? Marika - pe motiv că s-a înroşit ca unguroaicele. De la fiert, nu de emoţie…

