Liceană turmentată şi poale-n brâu politice

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Pe ulei, cu gramatica pe scări. Covor roşu, limuzină, lăutari, manele, şampanie, rochie cu decolteu la buric, dans oriental, sâni scăpaţi pe-afară… nu, n-a fost nuntă ţigănească, a fost ziua, sau mai corect noaptea Cruduţei. Ocazie perfectă ca Mădălina Pamfile s-o ia binişor pe ulei, iar gramatica să se aleagă, sărmana, cu capul spart şi genunchii zdreliţi. De cum s-a urcat în limuzină, Pamfiluţa nu şi-a mai luat paharul cu şampanie de la gură. Adică nu, mint, şi l-a luat atâta ca să-i dea un sărut „frăţesc” pe gură lui Mihai Mitoşeru.. care n-aş putea să spun cu ce se mai ocupă, dar apare la teveu. Grijulii, Cruduţa şi Mihaela Moise îi mai trăgeau rochia peste sânul Mădălinei, care voia să vadă cu sfârcul lui toată distracţia.

Nu era regie deloc, liceana abia se mai ţinea în echilibru pe toacele de pantofi. Noroc de antrenamentele din prezentări! Emoţionată de aniversarea colegei, Pamfilica a dat limba română de-a dura pe scări, lansându-se într-un laudatio inedit şi agramat la adresa Cruduţei: „Daniela, dacă vede un om pe stradă, îi întinde un leu! Sunt femei care trece şi care au «Hermese» şi «Luis Vuitton» pe mână şi nu întinde un leu unui copil care poate n-a mâncat nimic în ziua aia. Poate pe Daniela a condamnat-o mulţi. Pentru ce? Pentru nimic. E o c…”, noroc că i s-a împleticit adjectivul în limbă, altfel naiba ştie ce mai ieşea.

* Cu privirea „bulversată”. „Eşti beată şi spui tot", a oprit-o Mitoşeru, mărturisind că lui îi place limba Mădălinei. Probabil aia pe care a avut ocazia s-o guste, nu s-o audă. „Dacă ţii la contractul tău, taci, nu mai vorbi. Vă rog să nu îi mai filmaţi ochii. Da’ ce ai băut, mă?”, a dojenit-o părinteşte, dar ameninţător, amfitrionul Dan Capatos. Oricum, pentru cele 23 de primăveri pe care le prindea în buchetul vieţii, Daniela părea chiar matură şi impresionată vizibil de intervenţia telefonică, de „La mulţi ani” a mamei ei, din Italia. Propun ca în seara asta să înceapă emisiunea cu moare de varză şi cafea cu sare de înviorare. Doar e „Show păcătos”, nu mănăstire de taici!

* La plăcinte înainte! Recunosc, îmi plac dulciurile, şi sunt perfect de acord cu ideea "la plăcinte înainte, la război, înapoi". Da' să faci din (Sorina) Plăcintă o liberală, mi se pare deja o treabă de pus poale-n brâu şi mâinile-n cap!

Citit 1859 ori Ultima modificare Joi, 04 Ianuarie 2024 00:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.