Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
3 comentarii

Indiferent din ce regiune vom face parte, dacă Tulcea şi Constanţa ne vor fi sau nu alături pe harta regionalizării, avem o şansă unică de-a îndrepta ceea ce nu reuşim să facem de 20 de ani încoace: să creăm o zonă de dezvoltare împreună cu Brăila. Iată motivul pentru care îi acordăm o bilă albă primarului municipiului Galaţi, Marius Stan, pentru că are de gând să-i întrebe pe gălăţeni, într-o dezbatere publică, dacă sunt sau nu de acord cu înfiinţarea Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară "Dunărea de Jos". Un punct în plus acordăm şi consilierilor PDL care au ales să facă opoziţie constructivă şi să sprijine acest proiect care poate însemna renaşterea celei mai importante aglomerări urbane după Bucureşti: Galaţi - Brăila.
Bila neagră se împarte în două. Prima merge la aleşii locali şi judeţeni PSD şi PC care se comportă în privinţa asocierii cu Brăila de parcă nici usturoi n-au mâncat, nici gura nu le miroase. Cealaltă jumătate a bilei merge la şoferii gălăţeni care îşi bat joc de lucrările executate pe bani publici, şi distrug bordurile cocoţându-se cu maşinile pe trotuar. Uite-aşa ne batem singuri joc de munca şi de banii oraşului!

Citit 7244 ori Ultima modificare Duminică, 09 Iunie 2013 17:16

3 comentarii

 • postat de gălățeanu Miercuri, 12 Iunie 2013 07:30 Link la comentariu
  0
  0

  Nu așteptăm nimic de la USL. E clar că domnilor Ponta și Antonescu, nu le pasă de Galați. Se pare că nici măcar nouă nu ne pasă!

  Raportează
 • postat de un galatean Luni, 10 Iunie 2013 13:12 Link la comentariu
  0
  0

  Crin Antonescu: în cazul candidaţilor USL la şefia regiunilor se vor purta negocieri

  Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat luni că în situaţia în care USL va avea candidaţi pentru şefia regiunilor se vor purta negocieri. Liderul liberal a precizat că "problema parităţii nu se pune în termenii protocolului".

  "Problema parităţii nu se pune în termenii protocolului, pentru că noi nu avem în protocol o prevedere de acest fel. Noi avem paritate la candidaturi, la Guvern, lucruri care au fost respectate. Aici, dacă vom avea candidaţi ai USL, evident că va fi o negociere în care toate elementele tipice unei negocieri vor fi introduse şi vom avea aceşti candidaţi", a spus Crin Antonescu, care a precizat că în această chestiune nu s-a stabilit nimic deocamdată.

  Copreşedintele USL a subliniat că nu-l interesează raportul între partide, ci îl interesează înainte de toate să existe o bună funcţionare a acestor noi instituţii (Regiunile) şi ele să fie cât mai reprezentative pentru cetăţeni. "Nu va fi deloc uşoară misiunea acestor prim-conducători, probabil în 2016. Vor fi alegeri directe şi atunci vom putea să organizăm odată cu celelalte alegeri locale, pentru că atunci va fi mai simplu. Deocamdată misiunea nu va fi deloc uşoară pentru că este vorba de a implementa în stadiu iniţial această nouă legislaţie şi atunci asta ne interesează. Câţi o să aibă PNL şi câţi o să aibă PSD vom vedea, dar nu este prima chestiune, adică nu putem pune căruţa înaintea boilor", a explicat Antonescu.

  Ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Liviu Dragnea, afirma că discuţiile privind împărţirea locurilor în USL în viitoarele conduceri ale regiunilor vor avea loc cât de curând. Liviu Dragnea amintea este foarte greu să se ajungă la paritate, "dar nu este imposibil".

  "Este vorba de proporţionalitate, acesta este un subiect pe care îl vom aborda cât de curând. Este foarte greu să ajungem la paritate, dar nu este imposibil. Vom avea o discuţie în perioada următoare şi din fericire avem timp suficient", a spus Dragnea, într-o emisiune de televiziune.

  Raportează
 • postat de Vali Luni, 10 Iunie 2013 11:35 Link la comentariu
  0
  0

  Daca m-ar fi intrebat cineva acum cateva zile as fi mers pana in panzele albe cu asocierea si m-as fi luat la tranta cu oricine s-ar fi impotrivit. Ce s-a intamplat intre timp tine mai mult de un fenomenul meteorologic de ridicare a cetei.
  1. Asocierea, desi se vorbeste de ea de muuuuulta vreme i-a prin total nepregatiti pe galateni (ma refer strict la autoritati) si extrem de bine pregatiti pe braileni ( ma refer aici in primul rand la presedintele CJ Braila, Bunea Stancu)
  - Braila stie extrem de bine ce vrea sa faca si ce are de facut si aici ma refer la toate proiectele pe care le flutura lumea de ceva timp, incepand cu podul peste Dunare, aeroportul de la Baldovinesti sau Ianca???!!!, amenajarea Insulei Mici a Brailei, drum expres pana la Drajna , drum pana la Tg. Secuesc etc), si toate astea pe teritoriul actual al judetului Braila, in timp ce ai nostri parca au intrat in transa ursului ce hiberneaza iarna si proiecte gen Centura Galatiului sau macar sa-si impuna acceptarea tuturor proiectelor brailene la schimb cu sustinerea infiintarii capitalei regionale la Galati.
  2. O asociatie adevarata trebuia sa aiba in vedere in primul rand orasele si comunele limitrofe Galati si Braila urmand ca pe parcurs i9n caz de functionare si necesitati sa mai apelam si la alte comune sau orase (gen Ianca, care a ratificat deja asocierea fara ca in presa sa se sufle nimic despre asta) Chiar nu inteleg ce cauta in acest proiect si CJ impreuna cu presedintii lor din moment ce uniunea se realizeaza pe teritoriul administrativ al comunelor si oraselor si acordul primarilor si a consiliilor locale de acolo ar fi fost arhisuficient.
  3. Dimensiunea extrem de extinsa pe care a gandit-o Braila, care a facut ca in contrapartida si Tulcea sa vrea sa-si includa municipiul resedinda in aceasta asociere, ceea ce duce aproape invariabil si la includerea Tecuciului si Tg. Bujor (se afla la aceeasi distanta de Galati sau chiar mai mica ca si Tulcea) face din aceasta asociatie de fapt un fel de judet mamut imposibil de organizat si de administrat astfel incat sa multumeasca pe toata lumea ... din ceea ce mai ramane de la Bunea Stancu
  ...
  Parerea mea personala era ca totul trebuia sa se rezume la Galati+Braila + comunele limitrofe celor 2 orase + cele 2 unitati administrative din Tulcea limitrofe. Iar faptul ca peste toate astea s-a bagat Bunea Stancu e un maaaare impediment in realizarea a ceva bun pana la urma.
  Acum ii inteleg pe consilierii PSD si intr-un fel de dau dreptate dar ii si critic foarte violent pentru ca au venit total nepregatiti la negocieri si tot ceea ce s-a facut s-a facut cu o intransparenta criminala si fara absolut nicio dezbatere fie ea publica sau la nivel de specialisti. Ne laudam ca avem cea mai tare universitate din aceasta zona de tara dar niu stim sa punem in valoare oamenii de acolo, mai ales profesorii in economie si administratie.

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.