Convertirea prostituatelor sub ochii peştilor

Convertirea prostituatelor sub ochii peştilor
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Caruselul sufletelor. Ca arsă cu fierul încins, aşa sare Biserica de câte ori aude despre legalizarea prostituţiei. De parcă totul s-ar reduce la păcatul preacurviei! Şi ar fi numai vina femeilor care-şi vând trupul că n-au altă soluţie de supravieţuire, nu şi vina a celor care apelează la serviciile lor, ori a celor care le exploatează sexual adunând bani pe seama lor!

Recunosc, am făcut ochii mari când am auzit-o pe artista Rona Hartner vorbind sâmbătă seara, la „Conferinţa de presă” a Antenei 2, despre convertirea prostituatelor. În secolul nostru?! Şi totuşi se întâmplă în inima Parisului, chiar sub privirile peştilor. Rona a povestit cum duminica seara, preoţii Bisericii Emanuel se plimbă printre curve, proxeneţi şi travestiţi, şi le salută pe femei spunându-le, fiecăreia, pe numele mic, şi întrebându-le blajin ce mai fac, de parcă şi-ar plimba pruncii în parc, nu şi-ar vinde trupul.

Prostituatele răspund cu inima grea şi privirile în pământ la întrebările credincioşilor. Şi ziua, când peştii se odihnesc, femeile încep să-şi caute alinarea în biserică. Pentru ele există grupuri speciale de consiliere, cu psiholog şi tot ceea trebuie, care să le ajute pe femei să-şi reconstruiască mintea şi sufletul, să-şi recapete respectul de sine. Şi când aleg să renunţe la prostituţie, există şi persoane care să calmeze peştii rămaşi fără „producătoare” de bani. Iar când fostele curve ajung să aibă servicii fără legătură cu sexul ori vânzarea trupului, se cheamă că acţiunea de convertire a reuşit pe deplin.

Departe de mine gândul de a face prozelitism! Mă întreb, însă, cum ar arăta o acţiune similară, petrecută pe centurile româneşti unde prestează prostituatele. Pentru că dincolo de a înfiera păcatul cu focul gheenei e mai important să salvezi sufletul şi inima unei femei pierdute!
* Cârtiţa Varvara. Despre ea am aflat tot de la Antena 2. Cică Varvara sapă doi kilometri într-o lună de zile. Oare Primăria n-ar putea să o angajeze pentru tunelul pe sub Dunăre?

Citit 1862 ori Ultima modificare Luni, 28 Octombrie 2013 14:32

5 comentarii

 • postat de bidon
  Marți, 29 Octombrie 2013 02:46
  212.187.75.***
  fostele curve?tarane da tu cand iti bagi bidonu in cur de placere ?ce te mai numesti?
  1
  0
  Raportează
 • postat de @gheorghe
  Luni, 28 Octombrie 2013 18:22
  5.13.154.***
  Din pacate ar fi bine sa-ti revizuiesti multe din punctele de vedere in dezacord cu istoria si realitatea. Nu-i prima oara cand ai interventii ce nu pot fi venite decat dintr-o pornire vecina cu fanatismul si obscurantismul. Credibilitatea unor asemenea puncte de vedere precum cel al tau e redusa in ochii populatiei. Nu reiau in amanunt la combatut fiecare din exagerarile pe care le proferezi. Simpla citare a numelui parintelui Cleopa, a Sf.Duh sau a Apostolilor nu te plaseaza in cadrul atentiei publice. Romanul nu e-n pericol de a deveni neoprotestant, ateu, etc., de aceea atentionarile tale impotriva acestora, combinate cu antisemitismul si cu obsesia antimasonica te situeaza in afara....normalului.
  1
  3
  Raportează
 • postat de Mantu
  Luni, 28 Octombrie 2013 16:50
  86.133.249.***
  Felicitarile mele bisericii Emanuel care are o viziune asa de larga, incit poate sa ajute fiinte cu o viata asa trista .Poate ca Rona Hartner nu e cea mai buna sursa dar totusi faptele raman (nu cunosc contextul discutiei).Felicitarile mele pentru acei oameni ce nu se uita la punga lor atunci cind pot sa faca o fapta buna. Ar trebui laudati oamenii care nu au nimic de cistigat de pe urma faptului ca se implica nevazuti, neauziti de altii si trateaza pe oricare cu aceiasi demnitate .Cred ca Domnul Isus spunea asta!
  Frumos articol.Felicitari
  2
  3
  Raportează
 • postat de K
  Luni, 28 Octombrie 2013 14:09
  79.213.26.***
  stimata doamna -autoare a acestui asa zis articol
  as dori sa va retin atentia doua minute daca imi permiteti
  v-as ruga respectuos sa va revizuiti informatiile sa le ”upgradati” si sa vedeti ca preotii Bisericii Ortodoxe Române din diaspora acorda asistenta religioasa acestor fete,consultanta si de cele mai multe ori cu multe riscuri reusim sa le smulgem din ”strada”..cu multe riscuri.in orasul si tara din care va scriu acum prostitutia este legalizata-in orasul in care imi desfasor activitatea exista si o strada renumita pentru serviciile oferite turistilor un altfel de cartier rosu a la Amsterdam...suntem 3 preoti si impreuna cu credinciosii bisericii ne straduim si uneori reusim sa salvam suflete.
  cu riscuri enorme-”pestii” sunt romani,turci,rusi etc..de aceea v-as ruga inca o data respectuos sa va revizuiti articolul si parerile doamnei sus amintite sa nu fie o generalizare.
  Biserica dvs face multe pentru semenii ei dar din pacate dvs nu culegeti decat semanta de scandal si denigrare

  cu stima un preot din diaspora
  1
  3
  Raportează
 • postat de gheorghe
  Luni, 28 Octombrie 2013 09:46
  174.6.111.***
  SPune autoarea:
  "Ca arsă cu fierul încins, aşa sare Biserica noastră."
  si
  "... în inima Parisului, chiar sub privirile peştilor. Rona a povestit cum duminica seara, preoţii Bisericii Emanuel se plimbă printre curve, proxeneţi şi travestiţi..."
  .................................
  In primul rand, stimata autoare a articolului, cand spuneti "noastra" va rog sa precizati la care biserica va referiti, sau unde va plasati ... intr-"a noastra"... care biserica?
  Ca sa vedem (prin auto-definire) mai bine ce ar fi rau daca ar sari "ca arsa" dar si sa ne lamurim care biserica se manifesta asa?!?
  Obs.: Din abordarea Domniei Voastre, se deduce ca "biserica" semnifica o institutie, nu credinta manifestata de oameni, cea vie. Ca ar trimite "functionarii" (probabil, conform fisei postului...) pe teren la "curatenie", cu "delicatete" sa nu fie deranjate curvele si cu tactici de "marketing" spre a se realiza "planul" sefilor...
  In al doilea rand, daca biserica "noastra" inseamna institutia Bisericii Ortodoxe ar fi trebuit sa va informati si sa nu faceti confuzia de a alatura Biserica Ortodoxa de Biserica Emanuel.
  Or fi ele persoane juridice, deci avand "regim" legal supus prevederilor in vigoare dar nu au legatura de credinta si deci nu se manifesta si nu semnifica acelasi lucru.
  Obs.: Biserica (organizare oamenilor in sustinerea si aplicarea spiritulitatii crestine) a fost jefuita de masoni prin secularizare - da, jefuita fiindca toate bunurile, terenurile erau donatii ale stramosilor nostri si rezultatul ingrijirii lor. I s-au luat "puterile" lumesti incredintate de oameni printre care inscrisurile, arhivele din care rezultau evidentele nasterilor, casatoriilor, deceselor si altele.
  Dumneavoastra o cunoasteti mutilata, jefuita si denigrata de ateism, materialism si ... satanism si nu vad sa discerneti intre spirt si materie, intre educatia (si informatia) marxista si mercantilista prezenta peste tot ca mesaj si manifestare.
  Biserica Ortodoxa NU SARE CA ARSA in fata acestui greu pacat, "arhaic" numit preacurvie; nu are de ce fiindca a cadea in pacat este cel mai usor; biserica aceasta insa nu schimba adevarul cunoscut dintodeauna - pacatul/comportamentul acesta distruge fiinta si sufletul, si o spune la fel de simplu si clar de 2000 de ani cand raspunde, povatuieste si avertizeaza. Biserica Ortodoxa nu trimite oameni in strada sa faca psihoterapie spirituala si nici sa propovaduiasca invatatura primita de la Hristos.
  Sectantii si institutiile "bisericesti" - institutii cu functionari asta fac, in special in lipsa de "clienti".
  Nu va amagiti cu asemanarile de cuvinte, de haine, simboluri ori ritualuri de aparenta apropiata, inselatoare!
  Biserica (institutie) Emanuel este o organizatie care promoveaza cultural viziunea religioasa ne-crestina, indepartata/ratacita de la invatatura Hristica si plasata sub anatema, in afara "temei" crestine.
  Si nu numai ea; papistasii din institutia autodenumita Catolica (de parca Ortodoxia fiecarui popor nu este indrumata de un om - caci aacesta este ntelesul, de a avea un om, un indrumator, un pastor in luminarea credinciosilor pe drumul spre mantuire), sectele protestante si neo-protestante printre care si grupare intitulata Biseric Emanuel.
  Asa ca ceea ce faceti este punerea semnului de egalitate intre crestinism si anti-crestinism.
  Asa cum zicea parintele Cleopa, sectantii merg spre iad cu Biblia (lor, modificata de "iluminati") in mana.
  Biserica mea, vie - formata din oameni! - Ortodoxa nu "sare ca arsa" si nu isi cauta clienti acolo unde poate dirija fonduri "umanitare" ori bugetare.
  -------------------
  Si ati si gasit pe cine sa citati - Rona Hartner... poate ca sunteti din aceeasi organizatie culturala, antihristica de unde face si Dansa parte...
  Daca da, poate ca astfel de manipulari isi gaseau locul in publicatiile de limba idish.
  4
  4
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.