Convertirea prostituatelor sub ochii peştilor

Convertirea prostituatelor sub ochii peştilor
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Caruselul sufletelor. Ca arsă cu fierul încins, aşa sare Biserica de câte ori aude despre legalizarea prostituţiei. De parcă totul s-ar reduce la păcatul preacurviei! Şi ar fi numai vina femeilor care-şi vând trupul că n-au altă soluţie de supravieţuire, nu şi vina a celor care apelează la serviciile lor, ori a celor care le exploatează sexual adunând bani pe seama lor!

Recunosc, am făcut ochii mari când am auzit-o pe artista Rona Hartner vorbind sâmbătă seara, la „Conferinţa de presă” a Antenei 2, despre convertirea prostituatelor. În secolul nostru?! Şi totuşi se întâmplă în inima Parisului, chiar sub privirile peştilor. Rona a povestit cum duminica seara, preoţii Bisericii Emanuel se plimbă printre curve, proxeneţi şi travestiţi, şi le salută pe femei spunându-le, fiecăreia, pe numele mic, şi întrebându-le blajin ce mai fac, de parcă şi-ar plimba pruncii în parc, nu şi-ar vinde trupul.

Prostituatele răspund cu inima grea şi privirile în pământ la întrebările credincioşilor. Şi ziua, când peştii se odihnesc, femeile încep să-şi caute alinarea în biserică. Pentru ele există grupuri speciale de consiliere, cu psiholog şi tot ceea trebuie, care să le ajute pe femei să-şi reconstruiască mintea şi sufletul, să-şi recapete respectul de sine. Şi când aleg să renunţe la prostituţie, există şi persoane care să calmeze peştii rămaşi fără „producătoare” de bani. Iar când fostele curve ajung să aibă servicii fără legătură cu sexul ori vânzarea trupului, se cheamă că acţiunea de convertire a reuşit pe deplin.

Departe de mine gândul de a face prozelitism! Mă întreb, însă, cum ar arăta o acţiune similară, petrecută pe centurile româneşti unde prestează prostituatele. Pentru că dincolo de a înfiera păcatul cu focul gheenei e mai important să salvezi sufletul şi inima unei femei pierdute!

* Cârtiţa Varvara. Despre ea am aflat tot de la Antena 2. Cică Varvara sapă doi kilometri într-o lună de zile. Oare Primăria n-ar putea să o angajeze pentru tunelul pe sub Dunăre?

Citit 1941 ori Ultima modificare Luni, 28 Octombrie 2013 14:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.