Regină te naşti, nu devii!

Regină te naşti, nu devii!
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

„Gafă”. În loc să facă o reverenţă graţioasă, a luat milităreşte poziţie de drepţi şi l-a salutat lovind călcâiele. Ca un soldat! Apoi, realizând situaţia, stânjenită, a ieşit imediat din încăpere. Aşa povestea, ieri dimineaţă, la România Tv, Majestatea Sa Regina Ana, despre prima întâlnire cu viitorul ei soţ, Regele Mihai I al României, în toamna anului 1947, la un dineu oferit la ambasada Luxemburgului la Londra.

De vină o fi fost, poate, uniforma militară a tânărului Rege Mihai, care venise la Londra cu ocazia căsătoriei prinţesei Elisabeta a Marii Britanii, astăzi Regina Elisabeta a II-a şi care, la dineul cu pricina, stătea de vorbă cu regina Elena şi cu ducesa de Aosta. De vină a fost faptul că, pe atunci Prinţesa de Bourbon-Parma, viitoarea Regină Ana, nu ieşise de multă vreme din armată unde a fost mai întâi, caporal, apoi aspirant şi apoi avansată la gradul de locotenent…

Cert este că, la doar 16 zile după ce s-au cunoscut, Regele Mihai a cerut-o în căsătorie. Ce i-a legat atâţia ani? Nu dragostea, mărturisea Majestatea Sa, pentru că, de iubit poţi să iubeşti un animal, un obiect, ci prietenia. O prietenie pe viaţă!

Naturaleţea cu care vorbea Regina Ana într-o ştire tv despre faptul că ieri a împlinit 92 de ani, mi-a amintit de o istorioară minunată pe care am auzit-o din gura Eugeniei Vodă, la „Profesioniştii” TVR, când Majestatea Sa i-a acordat un interviu. „Mi-am amintit, citind despre dvs, o scenă de la New York, de la coafor. Că v-a dus o prietenă la coafor şi v-a prezentat coafezei «Queen Anne» şi când v-a venit rândul coafeza cum v-a strigat?”, a întrebat Eugenia Vodă. „«Queenie» (reginuţa n.r.). A fost foarte nostim. Teribil de amuzant”, a povestit cu umor Regina Ana.

Ce-ar mai fi de zis pentru toate prinţesicile de pe Facebook şi din şoubiz? A, că oricât de prinţesă ai fi şi oricât sânge albastru ţi-ar pulsa în vene, regină adevărată te naşti, nu devii! La mulţi ani Majestatea Voastră!

Citit 1998 ori Ultima modificare Vineri, 18 Septembrie 2015 15:31

10 comentarii

 • postat de Amnezia care da paralizia mentala
  Miercuri, 23 Septembrie 2015 08:35
  5.13.212.***
  Multa lume proasta, si mai multa careia ii place sa se lase indobitocita. Nu-i de mirare ca prietenul traficantului de arme Victor Bout, de la Anvers, are atata priza la public. Nu te nasti popor bananier, dar poti deveni usor, prin ignoranta, autosuficienta si adulatie pentru ticalosi. Auzi la ei, in tara cu cei mai multi detinuti politici si cea mai lunga rezistenta armata in munti, la sovietizare, cica n-a fost comunism, ci doar asa, un socialism, probabil in genul celui francez sau italian, usurel, de vodevil sau maxim opereta. Cata inconstienta si cata nevoie ca remwmorarile atrocitatilor din cei 45 de ani de intuneric sa fie reluate de urgenta!...
  0
  0
  Raportează
 • postat de @GOPO
  Miercuri, 23 Septembrie 2015 07:42
  5.13.200.***
  mihai in mod normal ar fi trebuit inchis pe viata pt. 23 aug, ca tradare a intereselor romanesti si europene. A fost un act de inalta tradare confirmat la unison de toti istoricii romani.
  1
  1
  Raportează
 • postat de Mihail
  Luni, 21 Septembrie 2015 23:24
  5.13.159.***
  Stimata Doamna Anca Melinte,CA cititor al ziarului ,va apreciez talentul ,umorul de calitate si spontaneitatea spiritului tanar;sincer.nu cred ca sunteti nici catusi de putin simpatizanta a celor doi batranei la care faceti aiici referire,SINCER,CRED CA ATI SCRIS ARTICOLUL LA COMANDA, (HAI,LA CERERE ,SA FIE MAI PUTIN DUR TERMENUL!!!),VA INTELEG ,CA SI CEI ATAT DE PUTINI CITITORI DE AICI,NICI MACAR 600,CARE AU DESCHIS PAGINA CU ARTICOLUL,MULTI,NECITINDU-L,desi,intotdeauna ,sunmt mii cei ce va citesc artricolele frumoase,dovedind atat inteligenta ,talentul ,cat sui remarcabilul dumneavoatra bunsimt!Va inteleg,nu intotdeauna un actor are rolul care-l prinde ,mai ales cand i se impune unul!stima si sanatate la toata lumea!
  5
  1
  Raportează
 • postat de Mihail
  Luni, 21 Septembrie 2015 22:59
  5.13.159.***
  Fostul rege al Romaniei,Mihai BAL-Bal,cum ii spunea regretatul VADIM TUDOR, nu numai ca a parazitat bietul popor ,jecmanindu-l si cand dus a fost dar A TRADAT TARA ,FIIND APOI RECOMPENSAT DE SATANICUL STALIN,TRIMITANDU-L FARA REMUSCARI LA MOARTE SI PE EROUL MARTIR AL ROMANILOR MARESALUL ION ANTONESCU,FRUMOASA-I FIE AMINTIREA !!!Gangavul cu mantie regala a tradat ca sa-si apere curul trandav si obez,de plosnita bine hranita!!!Ma gandesc cata nesimtire poti sa ai in tine ca sa mai poti dormi,dupa atata de multe ticalosii facute !!!Misu a incheiat in mod jalnic si definitiv seria monarhilor in biata Romanie,nevoita ani buni sa duca si aceasta grea povara a sceptrului sefului nesatulei si nesimtitei curti regale!!!Misu ,care ca fizic a fost un barbat foarte bine ,s-o recunoastem,nu s-a casatorit din dragoste ,ci DIN INTERESUL DE A SE MENTINE IN TRE FAMILIILE MONARHICE A EUROPENE,NU PUTEA SA IA DE NEVASTA NICI PE TATA LEANA DIN FERENTARI,ORICAT DE NURLIE AR FI FOST ACEASTA SI NICI O FEMEIE DE MARE VALOARE DAR FARA TITLU ,FARA ,,SANGE ALBASTRU,, , CUM SE SPUNE !!!iN REST,SA NE AUZIM DE BINE ,DOMNILOR TOVARASISIC TRANSIT GLORIA MUNDI,V-ATI PAPAT MALAIUL ,EXCELENTE MONARHICE ,CU IZ DE MUCEGAI SI DE MOLIE!
  3
  4
  Raportează
 • postat de Robert Popescu
  Luni, 21 Septembrie 2015 13:36
  91.208.234.***
  Si cu ce mandrie purta maria sa decoratia Ordinului Pobeda daruit de Generalissimul Stalin pentru maretul act de trad... de la 23 August!
  3
  3
  Raportează
 • postat de Robert Popescu
  Luni, 21 Septembrie 2015 13:31
  91.208.234.***
  Pentru GOPO:
  "Actul de abdicare al Regelui Mihai, fiind obtinut sub presiune si prin amenintare este nul de drept. Prin urmare titlul de regina a Romaniei este perfect valabil."
  Cine a stabilit ca actul de abdicare al trada..Regelui Mihai a fost obtinut sub presiune si prin amenintare astfel incat sa fie nul de drept? A stabilit vreo instanta interna sau internationala nulitatea actului de abdicare? Faptul ca regele dupa ce a plecat cu coada intre picioare lasand tara prada rusilor s-a vaitat ca a fost obligat sa abdice asta nu inseamna ca trebuie sa-l credem pe cuvant. Actul de abdicare este perfect valabil nefacandu-se dovada ca ar fi fost obtinut prin dol sau cu violenta.

  "Romania Mare a fost creata si edificata sub conducerea regilor Carol si Ferdinand, care au avut in preajma oameni politici abili, onesti si patrioti"
  N-a contestat nimeni acest lucru si meritele celor doi regi.

  "Dictatura regala a aparut in conditii istorice de exceptie, impusa de un rege slab (Carol al II-lea), lipsit de oameni politici buni"
  Regele Carol al doilea nu a fost un rege slab, dimpotriva.
  Atata timp cat a putut sa impuna dictatura inseamna ca a fost suficient de puternic. Slabi au fost cei care i-au permis sa si-o impuna.

  "Comunistii au fost adusi de armata sovietica de ocupatie, dupa ce armata sovietica nu a mai fost o amenintare, comunismul a fost abolit"
  Asta chiar e o gluma buna cu abolirea comunismului.
  Una la mana ar fi ca in Romania nu a fost comunism ci socialism. Conform definitiei comunismul este "orînduirea socială superioară care urmează după doborîrea capitalismului, ca rezultat al victoriei revoluției proletare și al instaurării dictaturii proletariatului; în această orînduire nu există exploatarea omului de către om și mijloacele de producție sînt pro­prietate socialistă; în dezvoltarea sa, această orînduire trece prin două faze, dintre care prima e faza socialismului"
  La noi a fost socialism nu comunism.
  Chiar si in cantecele epocii versurile sunau cam asa:
  "Se inalta trainic patria mea, spre comunism in zbor"

  In al doilea rand, in momentul in care "comunismul" a cazut nu-mi aduc aminte sa-i fi dat cineva prerogativele regelui sau macar sa fi recunoscut obtinerea actului de abdicare in mod nelegal.
  Din contra a fost oprit la aeroport.

  Asa ca una peste alta fostul rege mihai ramane un tradator, iar titlurile de regina a Romaniei a Anei de Bourbon Parma si a lui Mihai sunt la fel de valoroase ca cele ale regelui cioaba sau a imparatului Iulian.
  1
  4
  Raportează
 • postat de mdea
  Luni, 21 Septembrie 2015 13:09
  109.103.162.***
  @munca nu la cersit si la furat tara
  ba, clasa muncitoare, timpul vostru a trecut, ati facut praf tara in epoca de aur. hai sictir
  3
  2
  Raportează
 • postat de GOPO
  Luni, 21 Septembrie 2015 11:50
  82.208.137.***
  Pentru Robert Popescu
  Actul de abdicare al Regelui Mihai, fiind obtinut sub presiune si prin amenintare este nul de drept. Prin urmare titlul de regina a Romaniei este perfect valabil.
  Pentru saracul cu duhul, speriat de cultura:
  Romania mare a fost creata si edificata sub conducerea regilor Carol si Ferdinand, care au avut in preajma oameni politici abili, onesti si patrioti. Dictatura regala a aparut in conditii istorice de exceptie, impusa de un rege slab (Carol al II-lea), lipsit de oameni politici buni. Comunistii au fost adusi de armata sovietica de ocupatie, dupa ce armata sovietica nu a mai fost o amenintare, comunismul a fost abolit.
  2
  5
  Raportează
 • postat de la munca nu la cersit si la furat tara
  Duminică, 20 Septembrie 2015 09:27
  89.137.230.***
  Sa vafie clar pt toti si regii, monarhiile si comunistii si alte oranduiri au pofitat si au manipulat poporul roman si au trait bine mersi pe munca lui. dictatura regala care era mana in mana cu biserica ce lacoma si cu toti informatorii au dus-o bine iar noi ne-am lasat calacati in picioare de ei care ne prostesc cu ritualurile lor dand impresia ca sunt culti. Ori fi culti dar sunt puturosi si hoti siparaziti. traiesc pe spatele poporului muncitor roman.
  4
  3
  Raportează
 • postat de Robert Popescu
  Sâmbătă, 19 Septembrie 2015 10:50
  213.233.85.***
  Intrebare: cum a devenit printesa Ana de Bourbon - Parma regina a României din moment ce la data casatoriei cu Mihai, acesta nu mai era rege?
  2
  5
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.