Regină te naşti, nu devii!

Regină te naşti, nu devii!
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

„Gafă”. În loc să facă o reverenţă graţioasă, a luat milităreşte poziţie de drepţi şi l-a salutat lovind călcâiele. Ca un soldat! Apoi, realizând situaţia, stânjenită, a ieşit imediat din încăpere. Aşa povestea, ieri dimineaţă, la România Tv, Majestatea Sa Regina Ana, despre prima întâlnire cu viitorul ei soţ, Regele Mihai I al României, în toamna anului 1947, la un dineu oferit la ambasada Luxemburgului la Londra.

De vină o fi fost, poate, uniforma militară a tânărului Rege Mihai, care venise la Londra cu ocazia căsătoriei prinţesei Elisabeta a Marii Britanii, astăzi Regina Elisabeta a II-a şi care, la dineul cu pricina, stătea de vorbă cu regina Elena şi cu ducesa de Aosta. De vină a fost faptul că, pe atunci Prinţesa de Bourbon-Parma, viitoarea Regină Ana, nu ieşise de multă vreme din armată unde a fost mai întâi, caporal, apoi aspirant şi apoi avansată la gradul de locotenent…

Cert este că, la doar 16 zile după ce s-au cunoscut, Regele Mihai a cerut-o în căsătorie. Ce i-a legat atâţia ani? Nu dragostea, mărturisea Majestatea Sa, pentru că, de iubit poţi să iubeşti un animal, un obiect, ci prietenia. O prietenie pe viaţă!

Naturaleţea cu care vorbea Regina Ana într-o ştire tv despre faptul că ieri a împlinit 92 de ani, mi-a amintit de o istorioară minunată pe care am auzit-o din gura Eugeniei Vodă, la „Profesioniştii” TVR, când Majestatea Sa i-a acordat un interviu. „Mi-am amintit, citind despre dvs, o scenă de la New York, de la coafor. Că v-a dus o prietenă la coafor şi v-a prezentat coafezei «Queen Anne» şi când v-a venit rândul coafeza cum v-a strigat?”, a întrebat Eugenia Vodă. „«Queenie» (reginuţa n.r.). A fost foarte nostim. Teribil de amuzant”, a povestit cu umor Regina Ana.

Ce-ar mai fi de zis pentru toate prinţesicile de pe Facebook şi din şoubiz? A, că oricât de prinţesă ai fi şi oricât sânge albastru ţi-ar pulsa în vene, regină adevărată te naşti, nu devii! La mulţi ani Majestatea Voastră!

Citit 2124 ori Ultima modificare Vineri, 18 Septembrie 2015 15:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.