Milostenie: liber de Paşte pentru violatori

Milostenie: liber de Paşte pentru violatori
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Criminal în serie. Că tot ne-am revenit din sărbători, din îndemnurile să fim mai buni, mai toleranţi, mai luminaţi la suflet şi la minte, şi mai iertători, hai să facem un mic exerciţiu de imaginaţie. Cam ce i-aţi face unui tânăr de 17 ani care a luat cu forţa o adolescentă de 12 ani, a dus-o într-o casă abandonată şi a violat-o, ameninţând-o că, dacă ţipă, o omoară şi o aruncă în fântână?! Repet, 12 ani, o adolescentă trimisă de mama ei la magazin.

Hai să rămânem în parametrii legali actuali şi să nu vorbim despre pedepse capitale sau despre castrare.

Şi dacă tânărul respectiv nu ar fi la prima infracţiune de acest fel? Adică a mai violat, la începutul anului, o femeie matură, de 40 de ani, mama unui prieten de-al lui? Ei bine, nu ştiu ce i-aţi face dumneavoastră, dar am aflat de la ştirile România Tv ce i-au făcut judecătorii: l-au lăsat liber! Şi după primul viol, şi după cel de-al doilea. Care, se pare, n-ar fi chiar al doilea, ci al patrulea. Pentru că, spunea jurnalista postului tv, Aurina Petrea, tânărul ar fi fost găsit, în timpul cercetărilor pentru primul viol, vinovat de încă alte două violuri asupra unui băieţel şi a unei fetiţe!

Mai aveţi aer? Eu simt că nu prea mai am. Ei bine, după primul viol, judecătorii au considerat că junele nu prezintă pericol social şi au decis că poate fi judecat în stare de libertate. Stare de libertate de care individul a profitat pentru a mai nenoroci nişte suflete nevinovate.

De ce am scris în titlul „violatori”? Pentru că tot de Paşte, anul trecut, cei şapte violatori de la Vaslui au beneficiat de înlocuirea arestului preventiv cu arestul la domiciliu, judecătorii considerând că nu reprezintă un pericol public după ce au batjocorit o tânără până când a leşinat.

Mai e ceva de zis? Da, că violul e o crimă chiar dacă nu moare nimeni. Iar violatorul e un criminal chiar dacă victima lui supravieţuieşte. Pentru că viaţa după un asemenea şoc emoţional şi fizic cu greu se mai poate numi viaţă...

Citit 1174 ori Ultima modificare Marți, 03 Mai 2016 18:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.