Evaluaţi acest articol
(3 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Vineri, 20 iulie, la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii "Răsvan Angheluţă" se va deschide o nouă expoziție temporară, intitulată "Urmele trecutului", în care vor putea fi văzute 46 de fosile, reprezentând specii de moluşte fosilizate, toate din patrimoniul ştiinţific al muzeului gălăţean.

Exponatele datează din perioadele geologice Cretacic şi Triasic ale Erei Mezozoice, cu o vechime de aproximativ de 251 milioane de ani, şi din perioada geologică Devonian - Era Paleozoică, având o vechime aproximativă de 416 milioane de ani. Piesele fosilizate din cadrul expoziţiei au fost colectate de pe teritoriul României, marea majoritate fiind reprezentative zonei de mijloc a Dobrogei.

Era Mezozoică (secundară) este a doua mare eră geologică ce conţine forme de viaţă ce definesc a treia etapă în dezvoltarea biosferei, după Era Precambriană (arhaică) şi Era Paleozoică (primară). Dintre cele mai reprezentative forme de viaţă din această perioadă au fost amoniţii. Era Paleozoică a început cu perioada Cambriană, cu o durată de 80 milioane de ani în urmă, bogată în fenomene geologice, climatice şi biologice. Fosilele caracteristice acestei perioade sunt moluştele, prin cele trei clase de Lamelibranhiate, Gasteropode şi Cefalopode.

Expoziţia va putea fi vizitată până pe 30 septembrie 2018.

Citit 2709 ori Ultima modificare Miercuri, 18 Iulie 2018 17:06

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro