Moluşte care au trăit acum 250 de milioane de ani

Moluşte care au trăit acum 250 de milioane de ani
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Vineri, 20 iulie, la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii "Răsvan Angheluţă" se va deschide o nouă expoziție temporară, intitulată "Urmele trecutului", în care vor putea fi văzute 46 de fosile, reprezentând specii de moluşte fosilizate, toate din patrimoniul ştiinţific al muzeului gălăţean.

Exponatele datează din perioadele geologice Cretacic şi Triasic ale Erei Mezozoice, cu o vechime de aproximativ de 251 milioane de ani, şi din perioada geologică Devonian - Era Paleozoică, având o vechime aproximativă de 416 milioane de ani. Piesele fosilizate din cadrul expoziţiei au fost colectate de pe teritoriul României, marea majoritate fiind reprezentative zonei de mijloc a Dobrogei.

Era Mezozoică (secundară) este a doua mare eră geologică ce conţine forme de viaţă ce definesc a treia etapă în dezvoltarea biosferei, după Era Precambriană (arhaică) şi Era Paleozoică (primară). Dintre cele mai reprezentative forme de viaţă din această perioadă au fost amoniţii. Era Paleozoică a început cu perioada Cambriană, cu o durată de 80 milioane de ani în urmă, bogată în fenomene geologice, climatice şi biologice. Fosilele caracteristice acestei perioade sunt moluştele, prin cele trei clase de Lamelibranhiate, Gasteropode şi Cefalopode.

Expoziţia va putea fi vizitată până pe 30 septembrie 2018.

Citit 6600 ori Ultima modificare Miercuri, 18 Iulie 2018 17:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.