Oana Pellea, invitată la Cafeneaua MERITO, la Galaţi

Oana Pellea, invitată la Cafeneaua MERITO, la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Actrița Oana Pellea va fi invitata cafenelei MERITO Galaţi, vineri, 28 mai, începând cu ora 18,00, eveniment moderat de Doru Căstăian, profesor de Ştiinţe Socio-Umane la Liceul de Artă "Dimitrie Cuclin" şi metodist la Casa Corpului Didactic (CCD) Galaţi.

Cafeneaua este deschisă elevilor, studenţilor şi profesorilor, cu participare directă pe Zoom, în limita celor 500 de locuri disponibile ("primul venit, primul servit"), exclusiv prin acest formular de înscriere online, cât şi transmisă în direct pe pagina de Facebook a CCD Galati. Link-ul de Zoom va fi transmis prin email participanţilor înscrişi.

Actrița Oana Pellea nu este doar un nume deja legendar al filmului și scenei românești, este de asemenea un model uman care poate servi drept reper pentru generații întregi de tineri, un simbol al seriozității, perseverenței onestității și profunzimii. Oana Pellea a jucat în numeroase filme, printre care: "Concurs" (1982), "Faleze de nisip" (1983), "Cine are dreptate"(1990), "Stare de fapt" (1996), "Haute tension"(2003). În 2006, a jucat alături de Clive Owen în filmul "Children of Men", în regia lui Alfonso Cuaron, produs la studiourile Universal Picture. Acest film a fost realizat în întregime la Londra și a fost nominalizat pentru premiile Oscar la trei categorii. În 2007, a fost distribuită în producția britanică "I Really Hate My Job", regia Oliver Parker. Joacă în filmul "Biblioteque Pascal" (2009, regia Szabolcs Hajdu) alături de actori precum Răzvan Vasilescu, Andi Vasluianu, Marius Bodochi, Florin Piersic jr. Printre rolurile care au consacrat-o în teatru se numără Mașa din "Cele trei surori" de Cehov, Lucius în "Iulius Caesar" de Shakespeare și Maria în "Woyzeck" de George Buchner. A câștigat în 1996 Premiului Criticilor Internațional de Teatru pentru cea mai bună actriţă. Recent, Oana s-a implicat într-un proiect în parteneriat cu Raiffeisen Bank, proiect care își propune să facă mai accesibilă și mai prietenoasă pentru elevi literatura marilor clasici ai literaturii române.

Citit 2485 ori Ultima modificare Vineri, 28 Mai 2021 12:44

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.