Teatrul Dramatic donează încasările spectacolului „O repetiţie moldovenească” de pe 14 mai artiștilor ucraineni

Teatrul Dramatic donează încasările spectacolului „O repetiţie moldovenească” de pe 14 mai artiștilor ucraineni
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Teatrul Dramatic „Fani Tardini” Galați se alătură campaniei UNITER „Artiști români pentru artiști ucraineni” și donează încasările din bilete la spectacolul "O repetiţie moldovenească" din acest weekend pentru sprijinirea artiștilor din Ucraina. 

Reprezentația este programată sâmbătă, 14 mai 2022, la ora 19,00, în Sala de Spectacole a Teatrului Dramatic „Fani Tardini”. Biletele pot fi cumpărate online de pe bilete.fanitardini.ro sau de la Agenția Teatrală din Domnească 59. Informații și rezervări: 0758 049 850.

Spectacolul are la bază piesa „O repetiție moldovenească sau Noi și iar noi”, o farsă într-un act scrisă în 1844 de Costache Caragiali „pentru plăcerea și petrecerea a vreo câțiva prieteni” și spune povestea plină de umor și candoare a uneia dintre primele trupe de teatru în limba română din Moldova secolului al XIX-lea.

În distribuție: Radu Horghidan (Caragiali), Ionuț Moldoveanu (Greceano), Oana Mogoș (Domnișoara Marghiolița), Elena Anghel (Domnișoara Homiceanu), Vlad Ajder (Idieru), Ștefan Forir (Bonciu), Răzvan Clopoțel (Anton), Florin Toma (Boian), Cristina Uja Neagu (Doamna Mase) și Cristian Gheorghe (Directorul Mase).

Spectacolul, în regia lui Cristian Ban și scenografia Andreei Săndulescu, a avut premiera luna trecută și este produs de Teatrul Dramatic „Fani Tardini” în cadrul Proiect 9. Teatru Românesc Contemporan. Reprezentația durează 110 minute.

Campania „Artiști români pentru artiști ucraineni” este inițiată de Uniunea Teatrală din România, în parteneriat cu Worldwide Reading Project și CITD (The Center for International Theatre Development) din Baltimore. Campania este un proiect de strângere de fonduri care se va desfășura în perioada 16 mai – 15 iunie 2022, se arată într-un comunicat de presă emis de UNITER.

În urma propunerii Uniunii, 46 instituții culturale de stat și independente au răspuns favorabil apelului de a fi împreună, prin teatru, pentru păstrarea demnității artiștilor și pentru susținerea culturii ucrainene.

În perioada 16 mai – 15 iunie instituțiile de cultură din România și Republica Moldova vor organiza spectacole lectură pe baza a 10 texte scrise de autori ucraineni, după declanșarea războiului din Ucraina (Andrii Bondarenko, Elena Astasieva, Igor Biliț, Irina Gareț, Liudmila Timoșenko, Maxim Kurocikin, Natalia Blok, Natalia Vorojbit, Oksana Savcenko, Tetiana Kițenko), în traducerea Ralucăi Rădulescu sau vor programa spectacole din repertoriul propriu, donând încasările. Miza este aceeași: sprijin financiar pentru artiștii ucraineni care trec acum prin momente teribile.

Sumele strânse din vânzarea de bilete, donaţii şi sponsorizări se pot vira în contul special deschis de Asociația UNITER: Fondul de Solidaritate Teatrală

RO22RNCB0072049712860086 BCR SECTOR 1, Împreună pentru păstrarea demnității artiștilor și pentru susținerea culturii ucrainene.

Citit 2247 ori Ultima modificare Duminică, 15 Mai 2022 01:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.