O nouă ediție a Festivalului Internațional „Leonard”. Cinci weekenduri culturale la Galați

O nouă ediție a Festivalului Internațional „Leonard”. Cinci weekenduri culturale la Galați
Ajuns deja la cea de-a 18-a ediție, evenimentul este unul de marcă pentru viața culturală a Galațiului
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Între 23 octombrie și 20 noiembrie 2022, Teatrul Național de Operă și Operetă "Nae Leonard" Galați organizează o nouă ediție, a XVIII-a, a Festivalului Internațional "Leonard". Pentru următoarele cinci weekenduri, pe scena teatrului gălăţean vor evolua unii dintre cei mai cunoscuți artiști români, precum și artiști de prestigiu din străinătate.

În total, vor fi organizate nouă reprezentații de marcă, iar președintele acestei ediții este Paolo Bosisio, director artistic al unor teatre istorice italiene și al unor festivaluri internaționale în domeniul operei și al baletului.

”Printre invitații speciali se află și soprana Elena Moșuc, una dintre cele mai apreciate artiste lirice din România, dar și din întreaga lume. Deținătoare a titlurilor onorifice «Ofițer al artelor» (distincție oferită de președintele României, în 2005), «Cetățean de onoare al Municipiului Iași» și «Crucea Moldovei» (cea mai înaltă distincție a Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, pentru mireni), Elena Moșuc este câștigătoarea renumitului premiu «Internațional Opera Awards - One Star/ Oscar Della lirica»”, se arată într-un comunicat de presă al teatrului.

Maestrul Victor Dumănescu, personalitate emblematică pentru arta dirijorală românească, va dirija opera „Tosca”, în finalul festivalului, pe data de 20 noiembrie 2022, începând cu ora 18,30. Orașul nostru se mândrește cu reușitele marelui dirijor, el fiind Cetățean de Onoarea al orașului Galați.

Festivalul va începe duminică, 23 octombrie, de la 18,30, cu un spectacol care vă va aduce zâmbetul pe buze și în suflet. ”Gâlcevile din Chioggia”, după piesa cu același nume a lui Carlo Goldoni, este o comedie muzicală de neratat. Sărbătorind 260 de ani de la premiera lucrării, artiștii secției de revistă a Teatrului ”Nae Leonard” vă vor încânta printr-o poveste cu și despre oameni care trec prin aceleași stări sufletești ca fiecare dintre noi, poveste în care dansul, muzica și râsul sunt prezente în fiecare minut.

Opere celebre și muzică de cameră

Programul complet al festivalului este următorul: sâmbătă, 29 octombrie, este programat recitalul ”Stradivarius la operă”; pe 30 octombrie, opera ”Don Giovanni”; sâmbătă, 5 noiembrie, recitalul cameral ”Euphonique Quintet”; pe 6 noiembrie, opera ”Pescuitorii de perle”; sâmbătă, 12 noiembrie, organizatorii vă propun un recital cameral extraordinar, invitat special fiind violonistul Radu Ropotan; pe 13 noiembrie, este programată opera ”Traviata”; în ultima sâmbătă a festivalului, pe 19 noiembrie, va fi susținut un recital cameral cu lieduri și cu muzică de cameră.

Vom reveni cu detalii despre fiecare reprezentație pe parcursul săptămânilor viitoare.

Citit 1116 ori Ultima modificare Luni, 05 Iunie 2023 07:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.