Cât ne costă o seară în oraș, la Galaţi

Cât ne costă o seară în oraș, la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(19 voturi)

După cum știm, prețurile au crescut considerabil în ultima perioadă. Chiar şi aşa, lumea tot mai vrea să evadeze măcar câte o zi pe săptămână pentru a lua masa în oraș sau pentru a merge la un film. Iată cât ne costă aceste mici ieșiri care ne încarcă bateriile. 

Pentru o seară de ieșit la o cafenea românii plătesc în general cel mai puțin, în jur de 50-60 de lei de persoană pentru o masă completă, fără băuturi alcoolice (o cafea sau un suc care este în jur de 7-8 lei, un fel principal care începe de la 23 de lei și poate ajunge și la 40-50 de lei).

Pentru o seară la cinema, lucrurile se complică din cauza prețurilor crescute. Un bilet la film la Cinema City costă în jur de 20-30 de lei, iar aperitivele cum ar fi popcornul, nachos și sucurile trec de 60 de lei, o porție medie de popcorn costând în jur de 20 de lei, o porție de nachos 25, iar o cola 15-20 de lei. La Galaţi există şi varianta Cinema "Prof. Ioan Manole", de la Casa de Cultură a Sindicatelor, unde preţurile sunt mai mici, între 10 şi 15 lei pentru un film. 

Unii aleg și un meniu fast food, dintre cele mai populare și mai puțin costisitoare. Un meniu normal pentru copii la cel mai popular asemenea lanţ de restaurante costă în jur de 10-15 lei, iar un meniu pentru un adult ajunge în jur de 30-35 de lei. Una peste alta pentru un cuplu o simplă ieşire în oraş poate ajuge să coste 200 de lei, iar preţurile cresc proporţional atunci când în ecuaţie intră unul sau mai mulţi copii.

Citit 14751 ori Ultima modificare Duminică, 20 Noiembrie 2022 14:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.