„Miorița” și „Visul unei nopți de vară”, la Teatrul Dramatic

„Miorița” și „Visul unei nopți de vară”, la Teatrul Dramatic
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Sâmbătă și duminică, Teatrul Dramatic "Fani Tardini" le oferă gălățenilor iubitori de artă două spectacole inedite.

Sâmbătă, 10 iunie, la ora 19.00, artiștii Dramaticului prezintă "Miorița", un spectacol care spune, într-o altă cheie, o poveste de viață posibilă și în ziua de astăzi. Piesa le oferă spectatorilor, în pofida dramei, momente ce le vor aduce zâmbete, create cu măiestrie de cei opt actori din distribuția aleasă de regizorul Cristian Ban.

"«Miorița» este un spectacol solar, despre natura umană, care metaforic provoacă spectatorul și în care încercăm să punem forța baladei, fără să dăm verdicte. E despre confruntarea noastră, a celor de azi, cu temele baladei care încă creează tensiuni în societate. Textul spectacolului, scris pornind de la balada «Miorița», este rezultatul improvizațiilor actorilor, care au contribuit într-o mare măsură la construirea spectacolului. «Miorița» nu este o comedie, dar pot să asigur publicul că este un spectacol la care se va râde și, acolo unde a fost loc să creăm situații comice, cu bun-simț, nu ne-am ferit de asta. Echipa artistică este una minunată, foarte dedicată, iar energia ei este ca un espresso scurt! Pentru mine este o mare plăcere să lucrez din nou cu o parte din actorii cu care am mai lucrat, iar bucuria este dublată, de data aceasta, de faptul că în echipă au intrat actori foarte tineri și studenți, iar energia lor a fost un punct forte al acestui proiect", spune regizorul Cristian Ban.

În distribuție, spectactorii îi pot urmări pe: Nică Bargan, Elena Emandi (studentă anul III), Radu Horghidan, Oana Mogoș, Vlad Ajder, Elena Anghel, Mihaela Grosu (studentă anul III), Mihai Păun.

Shakespeare, într-un univers adolescentin contemporan

Seria spectacolelor de la Dramatic continuă duminică, 11 iunie, cu  spectacolul "Visul unei nopți de vară", de William Shakespeare, regia și scenografia fiind semnate de conf. univ. dr. Radu Horghidan și  asist. univ. drd. Paul Nedelcuță.

În distribuție pot fi urmăriți studenţi ai Facultăţii de Arte de la Universitatea "Dunărea de Jos" Galați: Florentina Anastasiu, Mihaela Grosu, Roxana Bâclea, Maria Topor, Alex Bențea, Andrei Ciobanu, George Vintilă, Luiza Apostolache, Laura Vîlcu, Elena Emandi, Bianca Totolici, Mihaela Godorozea.

"Spectacolul produs de Facultatea de Arte propune o reactivare a textului shakespearian într-o montare care încearcă să-și asume atât obiectivele unui teatru-școală, cât si pe cele ale unui spectacol, îmbinând textul piesei cu un univers adolescentin contemporan. Superficialitatea personajelor este dublată în spectacol de o căutare a unor energii primare, care se nasc dintr-o asumare organică a temelor propuse de text (superficialitatea, dragostea, erotismul, trădarea, etc.), dar în primul rând din conceptul central al textului, cel al visului", declară Radu Horghidan, regizorul spectacolului.

Biletele la spectacole pot fi cumpărate online pe site-ul bilete.fanitardini.ro sau de la Agenția Teatrală din str. Domnească nr. 59.

Citit 997 ori Ultima modificare Vineri, 09 Iunie 2023 10:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.