Al şaptelea concert din seria „Jazz In The City”

Al şaptelea concert din seria „Jazz In The City”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cea de-a şaptea reprezentaţie din seria concertelor "Jazz In The City" aduce pe scena Teatrului Național de Operă și Operetă "Nae Leonard" trei reprezentanți de marcă ai jazzului românesc. Este vorba despre Mircea Tiberian (pian), Nadia Trohin (voce) și Cătălin  Milea (saxofon). Cei trei vor urca pe scena Teatrului "Nae Leonard" vineri, 30 iunie, începând cu ora 19.00.

Pianist, compozitor, profesor și autor de scrieri despre muzică și artă, Mircea Tiberian este un simbol al jazzului românesc contemporan. Activitatea sa muzicală s-a materializat în mii de concerte, în turnee susținute în Statele Unite ale Americii și în importante centre europene, în colaborări cu importanți reprezentanți ai acestui gen muzical. De-a lungul timpului, Mircea Tiberian a realizat peste 20 de albume, obținând de fiecare dată succese răsunătoare.

Nadia Trohin este o tânără artistă cu o personalitate bine conturată în peisajul jazzului autohton. Și-a definitivat studiile de licență, masterat și doctorat în cadrul Universității Naționale de Muzică din București. În perioada 2000-2004, a fost solista grupului "Millenium", iar în anul 2010 a fost premiată în cadrul Festivalului de Jazz de la Târgu Mureș.

Cătălin Milea este unul dintre cei mai apreciați saxofoniști români ai ultimilor ani. Cu o activitate artistică vastă, Cătălin Milea pendulează între experiența concertistică și cea pedagogică, prin care își propune să transmită nu doar detaliile tehnice, ci și sensibilitatea sau emoția procesului creativ și a percepției sunetului. Inițiator al publicaţiei "Jazz Compas" - prima revistă românească de jazz, saxofonistul și-a consolidat rolul de susținător al mișcării românești de jazz şi prin seria de workshopuri și masterclassuri pe care le organizează.

Citit 1253 ori Ultima modificare Vineri, 30 Iunie 2023 07:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.