"Don Pasquale", puterea incontestabilă a dragostei

"Don Pasquale", puterea incontestabilă a dragostei
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Duminică, 11 februarie, de la ora 18,30, Teatrul Național de Operă și Operetă "Nae Leonard" îi invită pe iubitorii muzicii într-o călătorie fascinantă în lumea operei buffe, cu reprezentaţia spectacolului "Don Pasquale".

Farmecul aparte al muzicii lui Gaetano Donizetti, umorul spumos și savuros al textului și al situațiilor fac din această lucrare una dintre cele mai frumoase din toate timpurile. Subiectul operei prezintă povestea plină de umor a unei farse făcute în numele iubirii adevărate. Publicul va fi martorul victoriei tinereții asupra încercării unui bătrân bogat și zgârcit de a se căsători și de a împiedica fericirea unor tineri îndrăgostiți. "Don Pasquale" nu doar amuză, ci și critică moravurile clasei dominante și aduce în prim-plan puterea incontestabilă a dragostei.

Pe scenă, publicul va putea urmări orchestra, corul și baletul Teatrului "Nae Leonard", alături de soliștii: Dominic Cristea, Lorena Mărginean, Adrian Mărginean, Constantin Lupu și Tudorel State. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Cristian Sandu (Cluj-Napoca), iar regia artistică este semnată de italianul Paolo Bosisio.

Citit 936 ori Ultima modificare Vineri, 09 Februarie 2024 13:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.