”Mam'zelle Nitouche” revine pe scenă

”Mam'zelle Nitouche” revine pe scenă
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Duminică, 19 mai, de la  ora 18,30, Teatrul Național de Operă și Operetă „Nae Leonard” readuce pe scenă îndrăgita operetă ”Mam'zelle Nitouche”.

Premiera absolută a acestei operete a avut loc în data de 26 ianuarie 1883, la Paris, la Théâtre des Variétés, fiind una dintre cele mai inspirate și apreciate lucrări semnate de compozitorul francez Florimond Ronger (Hervé). Libretul a fost realizat de Henri Meilhac și Albert Millaud, doi autori celebri în epocă și cuprinde numeroase inserții satirice asupra societății din acea perioadă, având totodată un caracter autobiografic.

Pe scena Liricului gălățean povestea lui „Mam'zelle Nitouche” a prins viață pe 11 octombrie 1963, devenind unul dintre titlurile de succes, jucată de multe ori cu casă închisă. Anul trecut, la împlinirea a 140 de ani de la premiera absolută a lucrării, ”Mam'zelle Nitouche” a revenit pe scena Teatrului Național de Operă și Operetă „Nae Leonard”, cu o echipă de tineri interpreți talentați, într-o viziune regizorală originală, semnată de Octavian Jighirgiu. Conceptul regizoral este completat de scenografia realizată de Ionuț Mitrofan, îmbogățită de video-proiecțiile lui Andrei Cozlac și de coregrafia maestrului de balet, Gabriela Gegea.

Această operetă este o călătorie în lumea plină de culoare a artei lirice, în care situațiile comice și personajele memorabile vă vor fascina încă din prima clipă. 

Pe scenă, alături de orchestra, corul și baletul Teatrului, îi veți putea urmări pe soliștii: Lorena Mărginean, Florin Bobei, Tudorel State, Adina Gurenciuc, Constantin Lupu, Sebastian Băncilă, Lăcrămioara Crihană, Ovidiu Ghioc, Ionuț Strat, Marian Neculcia, Magda Bobei, Lenuța Bercaru, Elisabeta Barbu, Florina Nistor, George Apostolache, Bogdan Baicu, Vasilică Burcuș, Valentin Călin, Elvis Butunoi, Valeria Drăguș, Iustina Munteanu, Maria Nedelcuță, Constantin Such. La pupitrul dirijoral va fi maestrul Eugen Dan Drăgoi.

Biletele pot fi achiziționate de la casa de bilete din incinta Teatrului, în intervalul orar afișat pe site-ul oficial al instituției sau online, prin intermediul platformei BLT.ro.

Citit 931 ori Ultima modificare Joi, 16 Mai 2024 08:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.