„O familie trăsnită”, comedie muzicală

„O familie trăsnită”, comedie muzicală
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Teatrul Național de Operă și Operetă ”Nae Leonard” din Galați, invită gălățenii, duminică, 26 mai, de la ora 18,30, la două ore de râs și voie bună, asistând la peripețiile unei familii trăsnite. Așadar, comedia muzicală “O familie trăsnită” vede din nou luminile rampei la Galaţi, după 30 de ani de la prima montare (1 februarie 1987). Atunci, cenzura comunistă a avut un cuvânt de spus până şi asupra titlului, care a fost schimbat în „O familie ciudată” pentru a nu lăsa loc la interpretări sau trimiteri la… prima familie a ţării. Spectacolul scris de George Mihalache şi I. Dinescu s-a bucurat de un mare succes, jucându-se în peste o sută de reprezentaţii atât la Galaţi, cât şi în toată ţara. Din distribuţia de atunci făceau parte Sofia Şerban, Ion Şerban, Cicerone Ognef, Liviu Buşilă, George Ichim, Florica Budac, Ica Tudorie, Liliana Nichiteanu. Regia artistică a fost semnată de Nicolae Frunzetti, scenografia de Simion Mărculescu, coregrafia de Constantin Floriean, iar conducerea muzicală de Ury Schmidt.

Acum, titlul se reia în repertoriul teatrului, de această dată pe un text adaptat şi actualizat, muzica aparţinând compozitorului gălăţean Eugen Dan Drăgoi. Gălățenii pot vedea un spectacol relaxant, în care situaţiile de tip quiproquo se împletesc perfect cu replicile spontane, pline de haz ale personajelor. 

„O comedie pentru toate vârstele, o poveste care se întâmplă în vacanţă, la mare, în căldura verii, când raţiunea se odihneşte, iar simţurile pulsează, dornice de aventură. Deşi este cvasi-necunoscut, am fost surprins să descopăr în textul lui George Mihalache o structură şi un ritm de vodevil autentic, pe un calapod al comediei dell’arte, cu o listă de personaje compusă din cupluri de îndrăgostiţi, personaje ciudate și servitori agili”, spune Victor Zaharia, regizorul comediei. 

La reprezentația de duminică, 26 mai 2024, joacă: Mariana (soția) - Mariana Pisică, Mișu Georgescu (soțul) - Costel Donose, Nuțica (servitoarea) - Adina Lazăr, Fănică Vârtej (asistentul) - Andrei Ardeleanu, Vasile Viva Villa (bucătar) - Paul Buța, George Miclescu Săbăoan (pictorul) - Alexandru TatuAglaie (mătușa) - Florentina AndronicLidia (prietena Marianei) - Cristina Boghici.

Citit 976 ori Ultima modificare Vineri, 24 Mai 2024 06:20

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro