Final de stagiune cu opera „Adriana Lecouvreur”, la „Nae Leonard”

Final de stagiune cu opera „Adriana Lecouvreur”, la „Nae Leonard”
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Duminică, 7 iulie, de la ora 18,30, Teatrul Național de Operă și Operetă "Nae Leonard" va prezenta publicului un regal muzical, cu "Adriana Lecouvreur", una dintre cele mai romantice opere din întreaga literatură a acestui gen, compusă la începutul secolului al XX-lea. Această reprezentație marchează încheierea stagiunii 2023-2024 la Muzicalul gălăţean.

Opera "Adriana Lecouvreur" a fost compusă de Francesco Cilea, pe un libret de Arturo Colautti, bazat pe piesa de teatru omonimă scrisă de Eugène Scribe și Ernest Legouvé. Lucrarea prezintă o poveste dramatică despre dragoste, prietenie și rivalitate în fascinanta lume a teatrului, o poveste inspirată din viața celebrei actrițe a Comediei Franceze. Melodicitatea, expresivitatea și înlănțuirea dramatică vor oferi publicului un spectacol de neuitat.

Premiera acestei lucrări impresionante pe scena Liricului gălățean a marcat anul trecut, în luna octombrie, deschiderea Festivalului Internațional "Leonard", ediția a XIX-a, primind aprecieri din partea criticilor de specialitate. Pe scenă, alături de orchestra simfonică, baletul și corul teatrului, gălățenii îi vor putea urmări pe soliștii: Ana Băcanu, Doru Iftene (Constanța), Florentina Soare (Brașov), Constantin Lupu, Tudorel State, Sebastian Băncilă, Valeria Drăguș, Mădălina Munteanu, Valentin Vasopol și Elvis Butunoi. La pupitrul dirijoral va fi maestrul Gheorghe Victor Dumănescu (Cluj-Napoca). Regia artistică a fost realizată de Anda Tăbăcaru, iar scenografia este semnată de Ionuț Mitrofan.

Reprezentația operei "Adriana Lecouvreur" reprezintă o oportunitate unică de a încheia povestea stagiunii 2023-2024 cu un eveniment de înaltă valoare artistică, menit să încânte publicul și să lase o amintire de neșters în inimile tuturor spectatorilor.

Citit 1716 ori Ultima modificare Joi, 04 Iulie 2024 10:54

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro