Gazonul este baza grădinii

Gazonul este baza grădinii
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

O grădină verde și îngrijită nu poate fi concepută fără un gazon sănătos. Alături de calitățile sale, precum ușurința însămânțării și a întreținerii sale, rezistență și un cost modic, gazonul are un rol important în privința poluări. El eliberează o cantitate mare de oxigen și are un rol asemănător aspiratorului prin captarea prafului.

Pentru a obține calitatea unei peluze englezești trebuiesc urmate mai multe etape, precum însămânțarea corectă, irigarea, fertilizarea, tunderea, scarificarea și aerarea dar și achiziția echipamentelor potrivite.

Alegerea utilajelor și uneltelor are un rol foarte important în privința ușurinței cu care vor fi întreținute grădina și gazonul, consideră d-na Kocsis Judit-Anna, fondator al Bronto Comprod. Portofoliul nostru cuprinde producători recunoscuți, precum Wolf-Garten, Ikra, Maruyama, Al-ko, Heliflex, Matabi sau Inter. Pentru aceștia suntem reprezentanți unici în România. Totodată, am dezvoltat propria linie de produse, a căror calitate este certificată în Uniunea Europeană. Consider că printre punctele noastre forte sunt calitatea ridicată a utilajelor comercializate, stabilitatea și competența personalului, asigurarea în timp optim a pieselor de schimb și a service-ului, cât și prețurile corecte”.

Pentru a avea un aspect îngrijit și sănătos peluza trebuie tunsă cu regularitate.

Un ajutor de nădejde pentru îngrijirea grădinii în toate anotimpurile sunt diversele tipuri de tractoraș tuns iarba aflate în oferta Bronto. Acestea sunt ușor de manevrat, cu ajutorul volanului, și se alimentează cu benzină sau pe acumulatori. Pe lângă tunderea gazonului, acestea permit utilizarea unor unelte suplimentare precum dispozitive pentru însămânțare, lamă și freză pentru zăpadă, remorcă, mătură de frunze sau pulverizatoare pentru fertilizarea gazonului.

O altă variantă eficientă pentru îngrijirea grădinii este mașina de tuns iarba, manuală sau alimentată fie pe benzină, fie pe curent electric sau acumulator. Acest echipament ușurează, cu ajutorul lamelor de care dispune, munca și efortul depus de grădinar, atunci când se taie vegetația la o înălțime uniformă. În portofoliul Bronto se găsesc mașini de tuns iarba performante, echipate cu motor termic sau electric, cu mai multe trepte de tăiere a gazonului, cu coș colector care asigură strângerea ierbii tăiate și care permit, totodată, depozitarea lor cu ușurință.

Oferta companiei clujene cuprinde echipamente precum: motocositoare și motosape, scarificatoare, suflantă și aspirator frunze, semințe și îngrășăminte, anexe pentru minitractor, folie pentru solar, diverse unelte pentru grădină și gospodărie, lămpi încălzire, generatoare de curent, atomizor și vermorel sau pulverizatoare pe roți, utilaje pentru vinificație, instalații, benzi, furtune pentru irigare, motopompe de apa, echipamente de protecție sau freză pentru curățarea zăpezii.

Citit 931 ori Ultima modificare Joi, 31 Martie 2022 14:33