Cum poți scăpa de traumele infidelităţii

Cum poți scăpa de traumele infidelităţii
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Se vorbeşte foarte des despre traumele provocate de infidelitate. Deşi majoritatea partenerilor care au fost trădaţi nu cred că pot trece peste rănile provocate de această experienţă, terapeuţii îi contrazic, scrie womansday.com. Aceştia sunt de părere că dacă ambii parteneri îşi doresc să continue relaţia şi să lucreze la recâştigarea încrederii, există şanse să reuşească să construiască un viitor frumos împreună.

Aminteşte-ţi că oamenii au o sumedenie de motive care îi împing să devină infideli. Întreabă-te dacă merită să pui capăt mariajului după această experienţă. Criza va trece şi lucrurile vor deveni mai clare atunci când emoţiile vor slăbi în intensitate pentru amândoi. Nu te grăbi cu privire la decizia de a divorţa. Aşteaptă ca lucrurile să se calmeze şi să puteţi înţelege problema care a dus la această experienţă, a spus psihoterapeutul american Tammy Nelson.

Discuţiile despre metodele de remediere a situaţiei sunt la fel de importante precum adresarea scuzelor persoanei rănite. Totuşi, nu sunt suficiente doar scuzele. „Îmi pare rău pentru toată durerea pe care ţi-am creat-o“ trebuie spus în mod periodic. Încrederea poate fi recâştigată, însă partenerul înşelat va avea mereu tendinţa să devină suspicios. Evident, este foarte important ca după o astfel de experienţă partenerii să lucreze continuu la restabilirea echilibrului şi recâştigarea încrederii", a explicat Lee Fallis, psihoterapeut.

Ce nu trebuie ignorat?

  • Infidelitatea se repetă.
  • Partenerul nu vă mai iubeşte sau a dezvoltat sentimente pentru o altă persoană.
  • În relaţie există abuz sau violenţă emoţională, fizică sau sexuală. (Sursa: womansday.com)
Citit 1018 ori Ultima modificare Duminică, 08 Mai 2022 01:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.