Eliberează-te de stres și de tensiune, consumând vinuri de calitate, cu un „buchet” deosebit!

Eliberează-te de stres și de tensiune, consumând vinuri de calitate, cu un „buchet” deosebit!
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Atunci când te confrunți cu o perioadă mai dificilă, este important să nu te lași copleșit de greutăți și să îți rezervi câteva momente în care să te poți relaxa. Orice obstacol poate fi depășit și peste orice problemă se poate trece dacă ai starea mentală potrivită.

Există mai multe metode prin care te poți elibera de stres și tensiune. Unele persoane preferă compania celor dragi, altele shoppingul și sunt și acei oameni care vor să se relaxeze acasă, departe de toate grijile și responsabilitățile. Aceștia din urmă accesează platforma online a magazinului BeiCeVrei și comandă produse de calitate superioară, la prețuri avantajoase, care sunt livrate în cel mai scurt timp posibil la adresa indicată.

De exemplu, dacă ești pasionat de vinuri, aici poți găsi o colecție impresionantă de produse. Alege unele dintre sortimentele produse pe teritoriul țării noastre, pe cel al fraților de peste Prut ori în diferite părți ale lumii. Dacă descoperi și un „buchet” deosebit, poți fi sigur că vei avea parte de relaxarea de care ai nevoie!

Care este diferența dintre „aroma” și „buchetul” unui vin?

Deși nu este un termen științific, multă lume cunoaște faptul că fiecare vin are un „buchet” specific. Acesta este asemănător cu ideea de aromă a vinului. Spre deosebire de cel din urmă, utilizat pentru a desemna caracteristici asociate cu soiul de struguri din care este obținută băutura, „buchetul” indică combinarea perfectă a aromei și a gustului.

În cazul celor dintâi, acestea sunt determinate de soiul din struguri și pot fi fructate (arome precum piersici, mure, pere și altele), florale (trandafiri, lavandă, iris sunt doar câteva exemple) ori pe bază de plante (de pildă, mentă sau ardei).

Pentru a înțelege mai bine, gândește-te la un sortiment precum Vinarte – Castel Bolovanu DOC 2016, obținut din soiul de struguri Cabernet Sauvignon. Datorită acestuia, băutura roșie-rubinie te îmbină prin parfumul fructelor de pădure.

În ceea ce privește „buchetul” sau aromele secundare și terțiare ale anumitor tipuri de vinuri, acestea sunt derivate atât din procesul de fermentare, cât și din cel de maturare în butoi  și învechirea la sticlă. De cele mai multe ori, sunt asociate cu gustul și mirosul de nuci, condimente și drojdie. În cazul exemplului oferit mai sus, Cabernet Sauvignon, acesta are arome discrete, dar clare de piper negru.

Atunci când se vorbește de vinuri, aromele secundare și terțiare se diferențiază prin momentul în care apar. Cele secundare se formează atunci când mustul fermentează, iar cele terțiare apar în perioada de maturare a vinului în butoaie de lemn, respectiv în timpul învechirii în sticlă.

După cum a fost amintit mai devreme, „buchetul” nu este un termen științific, însă acesta este adesea utilizat pentru a desemna îmbinarea dintre arome și gust. De exemplu, despre acele vinuri tinere se spune că au „buchet” floral și fructat, în timp ce băuturile mai vechi dobândesc note de fructe coapte și suculente, de condimente, vanilie, zahăr brun, caramel, migdale prăjite și multe altele.

Experimentează diferite sortimente de vinuri, descoperă-l pe cel care îți place cel mai mult și poți fi sigur că, „la pachet” cu această experiență, vine și relaxarea binemeritată pe care o doreai!

(P)

Citit 518 ori Ultima modificare Miercuri, 04 Ianuarie 2023 13:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.