Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Administrația Națională de Meteorologie a făcut publică prognoza pentru următoarele două săptămâni.

În Moldova, temperatura aerului va avea variații pe tot parcursul intervalului, dar mediile, în special ale valorilor diurne, se vor menține peste cele normale pentru această perioadă. Astfel, în prima săptămână, vremea se va încălzi semnificativ și va deveni deosebit de caldă, iar media regională a temperaturilor maxime va fi în creștere de la 8 la 15 grade, iar a celor minime de la -2 la 4 grade. Ulterior, până la finalul intervalului, temperatura aerului va oscila mai ales la valorile diurne. În medie, maximele vor varia între 9 și 14 grade, iar minimele între 0 și 3 grade, cu cele mai ridicate valori spre mijlocul celei de-a doua săptămâni.

Vor fi perioade cu precipitații slabe pe aproape tot parcursul intervalului, dar mai ales între 10 și 14 martie și după data de 17 martie

În Dobrogea, însă, vor fi variații termice pe tot parcursul intervalului, dar mediile, în special ale valorilor diurne, se vor menține peste normele perioadei. În prima săptămână, vremea se va încălzi semnificativ și va deveni deosebit de caldă, iar media regională a temperaturilor maxime va fi în creștere de la 9 la 16 grade, iar a celor minime de la 2 la 7 grade. Ulterior, până la finalul intervalului, temperatura aerului va avea oscilații. În medie, maximele vor varia între 11 și 15 grade, iar minimele între 3 și 6 grade, cu cele mai ridicate valori în jurul datei de 16 martie.

Probabilitatea pentru precipitații în general slabe cantitativ va fi ridicată în intervalul 10-14 martie și după data de 17 martie.

La munte, până spre sfârșitul primei săptămâni, vremea se va încălzi și va deveni mai caldă decât în mod obișnuit în această perioadă, iar media regională a temperaturilor maxime va fi în creștere de la 0 la 5 grade, iar a celor minime de la -7 la 0 grade. Până la finalul intervalului, temperatura aerului va oscila mai ales la valorile diurne. În medie, temperaturile maxime vor varia între 2 și 6 grade, iar cele minime între -4 și 0 grade, cu cele mai ridicate valori în jurul datei de 16 martie.

Pe tot parcursul intervalului vor fi perioade cu precipitații, iar izolat, mai ales prin acumulare, cantitățile de apă vor putea fi însemnate.

Citit 860 ori Ultima modificare Luni, 13 Martie 2023 12:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.