Vreme severă în județul Galați. Avertizare meteo: COD PORTOCALIU și mesaj RO Alert

Vreme severă în județul Galați. Avertizare meteo: COD PORTOCALIU și mesaj RO Alert
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare de COD PORTOCALIU, valabilă pe 11 iulie, până la ora 21,00, pentru mai multe comune din județul Galați, precum și pentru municipiul Galați. Astfel, potrivit ANM, se înregistrează, în  Galați, Pechea, Tulucești, Măstăcani, Tudor Vladimirescu, Frumușița, Piscu, Independența, Slobozia Conachi, Fundeni, Vânători, Braniștea, Foltești, Schela, Smârdan, Șendreni, Cuza Vodă, Scânteiești, Cuca, Rediu, Costache Negri, Suhurlui, intensificări semnificative ale vântului. Acestea vor depăși la rafală 70…80 km/h, fiind însoțite de o vijelie puternică, descărcări electrice, grindină. Local, se vor înregistra averse care vor acumula 20...25 l/mp.

Un mesaj de tip RO Alert a fost trimis pe aparatele utilizatorilor rețelelor de telefonie mobilă, puțin după ora 20,00. Cetățenii erau avertizați să se adăpostească și să-și asigure pe cât posibil locuințele, pentru a face față fenomenelor meteo. 

Citit 5310 ori Ultima modificare Sâmbătă, 15 Iulie 2023 04:00

1 comentariu

  • postat de Ursus
    Miercuri, 12 Iulie 2023 07:01
    193.231.148.***
    Ca de atatea ori, mesajul RO Alert a fost emis "la alibi", fara a se materializa nici pe departe. Asta e bine, dar, pana la urma, nu va mai lua nimeni in serios avertizarile de acest gen daca nu sunt emise justificat. E discutabil cat sunt de utile fata de cat stres si deranj genereaza (ma refer la
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.