Ce alegi? Iată diferențele dintre motorul pe benzină și cel electric!

Ce alegi? Iată diferențele dintre motorul pe benzină și cel electric!
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Tehnologia se află într-o continuă evoluție, astfel că au apărut pe piață foarte multe unelte menite să faciliteze misiunea gospodarilor. Este vorba despre echipamente precum motocoasa, motoferăstrăul sau mașina de tuns iarba. Cu ajutorul acestor echipamente, poți renunța la metodele învechite de lucru.

Folosirea uneltelor precum toporul sau coasa presupune riscuri importante care dispar dacă alegi să apelezi la scule motorizate. Pentru ca acestea să dea randament, au nevoie de o piesă esențială: motorul. Acesta poate să fie de mai multe feluri, iar în acest articol îți propunem o comparație între un motor benzina și unul electric.

Diferențele dintre un motor pe benzină și unul electric: 

Sursa de energie

În cazul unui motor electric, sursa de energie este, bineînțeles, curentul electric. Acesta poate fi accesat prin intermediul conectării motorului la o priză de alimentare. Există și motoare care sunt alimentate de bateriile atașate echipamentului.

Un motor pe benzină apelează la combustibilul prezent și în denumirea generică a acestei categorii de motoare. Varianta electrică poate ridica provocări, în cazul lipsei unei surse accesibile de alimentare, în timp ce alternativa pe benzină poate genera o putere mai mare.

Costurile de utilizare

În general, variantele electrice costă mai mult decât cele pe benzină. În timp, însă, diferența se poate amortiza prin intermediul consumului. Benzina este mai scumpă, în general, decât curentul electric.

Cu toate acestea, dacă vorbim despre unelte necesare în gospodărie, motorul pe benzină este cel care garantează o putere mai mare, ceea ce îi determină pe mulți să opteze pentru această variantă. 

Performanță

Așa cum ai aflat anterior, motoarele care funcționează pe bază de combustibil sunt mult mai ofertante decât cele electrice, în materie de putere. Mai ales în cazul unei drujbe, de exemplu, profesioniștii din domeniu vor prefera aproape de fiecare dată să apeleze la o variantă pe benzină.

Întreținere

Motoarele electrice nu necesită foarte multe lucrări de mentenanță. Ele au nevoie doar de o sursă stabilă de alimentare și pot să funcționeze fără nicio problemă, la fiecare solicitare. Pe de altă parte, alternativele pe benzină trebuie să fie alimentate și cu ulei, pentru a le fi protejate toate componentele interioare de contactul cu impuritățile din combustibil.

De asemenea, ai nevoie să înlocuiești în mod periodic anumite componente ale motorului, pentru ca acesta să poată fi capabil să genereze randamentul scontat la fiecare utilizare. Dacă alegi soluții de calitate, întreținerea poate fi facilă, iar piesele de schimb ieftine.

În concluzie, între motorul pe benzină și cel electric, există diferențe semnificative, în ciuda faptului că ambele tipuri de componente au fost create cu același scop. Alege varianta pe care o preferi și asigură-te că folosești și întreții motorul așa cum recomandă producătorii.

In cazul în care ai luat decizia să apelezi la unelte cu motor pe benzină sau ai nevoie de o astfel de componentă pentru echipamentele pe care deja le deții, intră pe site-ul GeneralMotor.ro. În cadrul acestui magazin online, poți descoperi o gamă variată de motoare de calitate, de la producători de top. Cu ajutorul unui motor potrivit, echipamentele tale vor putea să funcționeze mereu la capacitate optimă!

(P)

Citit 472 ori Ultima modificare Luni, 31 Iulie 2023 10:38