Situații neprevăzute din viața de zi cu zi și fondul de rezervă

Situații neprevăzute din viața de zi cu zi și fondul de rezervă
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Indiferent de situația ta financiară, fiecare dintre noi se poate confrunta cu diferite situații neașteptate care necesită resurse financiare imediate. Fie că vorbim despre urgențe medicale sau reparații neprevăzute, pot apărea numeroase situații în care avem nevoie de bani pentru a acoperi cheltuilelile neplanificate.

Urgențele medicale nu trebuie amânate. Costurile pentru tratamentele medicale, intervenții sau medicamente pot fi copleșitoare uneori, iar accesul rapid la bani poate ajuta la evitarea agravării problemelor de sănătate.

În cazul unor reparații neprevăzute ai de asemenea nevoie de fonduri. Costurile pentru repararea mașinii sau a unui dispozitiv din casă (ex: instalația de apă) pot fi ridicate iar solicitarea unei sume de bani rapide poate asigura menținerea stării de funcționare eficientă a bunurilor.

Cheltuielile pentru educație pot să fie epuizante mai ales dacă plata trebuie efectuată când se suprapune cu alte cheltuieli importante.

Și evenimentele familiale pot solicita resurse financiare imediate care pot fi resimțite ca niște cheltuieli suplimentare. Chiar dacă unele dintre aceste evenimente sunt anunțate cu mult timp înainte, neincluderea lor în planul de cheltuieli ar putea crea o presiune financiară extra.

Este esențial să fii pregătit pentru apariția unor astfel de situații și să poți avea acces rapid la un fond pentru urgențe, sau să stabilești un plan financiar care îți poate permite să rezolvi aceste probleme la timp. Desigur, posibilitatea de a primi suma necesară de la o instituție financiară reprezintă un avantaj în cazul apariției unor situații neprevăzute și în lipsa unui fond de urgențe personal.

Cum poți avea mereu bani de rezervă?

Stabilește un obiectiv clar pentru acest fond de rezervă și decide suma minimă pe care vrei să o atribui pentru situațiile sau cheltuielile neprevăzute. Alegerea unui obiectiv cât mai clar îți va oferi motivația și impulsul necesar pentru a-ți păstra obiceiul.

Gestionarea finanțelor cât mai eficient presupune monitorizarea veniturilor și cheltuielilor, pentru a putea identifica și diferenția tranzacțiile recurente sau esențiale de cele mai puțin importante. Asta te va ajuta și să poți calcula suma minimă pe care o poți economisi lunar, astfel încât să păstrezi și din obiceiurile care îți fac plăcere.

Asigură-te că prima tranzacție pe care o efectuezi odată ce îți intră venitul lunar este către fondul de rezervă, suma minimă stabilită. Tratează acest obiectiv ca pe o obligație, nu ca pe o opțiune care poate fi amânată.

Anumite aplicații financiare te pot ajuta să automatizezi procesul de economisire, prin alocarea automată a sumei stabilite, lunar, la data scadentă înregistrată. Ai putea face asta și din aplicația ta de internet banking, de la banca la care ai contul tău personal. Configurezi un transfer automat printr-un proces rapid pentru a fi mai ușor.

Dacă vrei să crești mai rapid fondul de rezervă, poți reduce semnificativ cheltuielile pentru o anumită perioadă de timp și să aloci suplimentar fondului, diferența de bani economistă. Revizuiește-ți periodic bugetul deoarece necesitățile primare se pot schimba.

Un fond de rezervă te poate ajuta în cazul unor probleme ce presupun apariția de cheltuieli neprevăzute sau pentru îndeplinirea unui vis ori proiect personal mai costisitor.

Rezolvă cheltuielile neprevăzute cu un credit nebancar

Instituțiile financiare nebancare oferă împrumuturi rapide, persoanelor care au nevoie imediat de fonduri, având condiții de eligibilitate mult mai flexibile decât cele ale instituțiilor financiare tradiționale.

De la un IFN, poți obține un credit și dacă ai venit minim declarat la ANAF de 1.000 lei/ lună. Vechimea este importantă, dar minimul este de doar 3 luni. Vârsta minimă pentru a putea aplica la un credit nebancar este 20 ani și maximă de 75 ani.

Un factor important în obținerea unui împrumut rapid îl constituie și documentația de care ai nevoie. Creditele acordate de instituțiile financiare nebancare pot fi obținute online, doar cu buletinul, fără alte documente precum adeverință de venit sau acte justificative. Dacă este o instituție 100% online, ai posibilitea de a aplica la orice oră, în orice zi a săptămânii, inclusiv în zilele libere sau în weekend, iar răspunsul îl primești în cel mai scurt timp posibil.

(P)

Citit 336 ori Ultima modificare Miercuri, 29 Noiembrie 2023 15:18