Sunt prosumator din 2021. Cât am așteptat, ce am primit

Sunt prosumator din 2021. Cât am așteptat, ce am primit
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Sunt prosumator din 2021. Dar acesta nu este un articol de descurajare, ci de avertizare asupra unor dificultăți cu care se confruntă posesorii de sisteme fotovoltaice pentru energie electrică.

Programele de tip Casa Verde sunt azi copleșite de solicitanți. Statul finanțează în proporție semnificativă, din bani europeni, sisteme de producere a energiei electrice sau a apei calde, soluții de anvelopare a locuințelor etc.

De când criza energetică s-a accentuat, programele Ministerului Mediului, prin Agenția Fondului de Mediu (AFM), în special Casa Verde Fotovoltaice, au fost luate cu asalt: în câteva minute se epuizează locurile afișate online.

Anul 2019, când am aplicat pentru un sistem de panouri fotovoltaice prin Casa Verde, a fost lejer pentru solicitanți: depuneai la Administrația Județeană a Fondului pentru Mediu (AJFM) un dosar simplu cuprinzând copie carte identitate, extras de carte funciară a casei și dovada că nu ai datorii la stat.

Mai completai un formular-cerere cu date de identificare. În august 2019, când am depus cererea, nu erau cozi, nu era îmbulzeală. Dar depunerea se făcea fizic, nu online, ca mai târziu.

Urma o așteptare nedefinită, până se aprobau:

  1. Dosarul depus de solicitant, verificat administrativ
  2. Lista de firme care se înscriseseră pentru a executa lucrările de instalare a sistemelor

Citește și:

https://www.presshub.ro/sunt-prosumator-din-2021-cat-am-asteptat-ce-am-primit-305203/

 

(P)

Citit 394 ori Ultima modificare Duminică, 18 Februarie 2024 14:11