Pensule machiaj naturale și sintetice. De ce ai nevoie de ele?

Pensule machiaj naturale și sintetice. De ce ai nevoie de ele?
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

O pensulă subțire în formă caligrafică din peri sintetici este exact ceea ce are nevoie un profesionist atunci când vrea să experimenteze cu săgeți. Lățimea săgeților depinde de intensitatea presiunii. De asemenea, are o margine teșită. Pensula de amestecare pufoasă îți permite să creezi nuanța fumurie dorită, în cel mai scurt timp. Ar trebui folosită astfel: când nuanțele principale ale fardurilor au fost deja aplicate pe pleoapă, ia o pensulă curată de amestecare și aplic-o de-a lungul marginilor culorilor, amestecându-le împreună.

Astăzi, la modă sunt sprâncenele late și conturate. Prin urmare, o pensulă pentru sprâncene este un must have în orice pungă cosmetică. Înainte de a începe să desenezi firele de păr cu o pensulă plată înclinată, periază bine sprâncenele. Și apoi începe să completezi cu culoare.

O pensulă de lățime medie distribuie rujul uniform pe buze. O pensulă bună pentru buze trebuie să aibă o formă foarte clară, cu peri denși. Astfel, poți contura cu ușurință contururile cu ea chiar și fără creion.

Pensule machiaj de diferite forme

Acestea au fost doar câteva dintre pensulele de machiaj de bază care sunt utile pentru începătoarele în arta machiajului. Vorbind despre pensule machiaj, există mult mai multe pensule, chiar și pentru același scop care pot diferi între ele. Pensulele pentru corector pot fi nu numai plate și din peri sintetici. Părul natural poate fi combinat cu părul artificial și acest lucru face pensula mai pufoasă. În consecință, crește experiența de machiaj. Unii make-up artiști preferă chiar să aplice corectorul cu o pensulă din peri naturali. 

În acest caz, va fi rotunjită, de-a dreptul pufoasă și moale. Poate avea un singur dezavantaj - firele de păr naturale absorb produsul, astfel încât consumul corectorului va fi mai mare. Pentru multe fete, rămâne un mister de ce sunt necesare pensulele de machiaj foarte plate, în formă de ventilator. Cele realizate dintr-un număr minim de fire de păr sunt aproape lipsite de greutate și distribuie perfect iluminatorul pudră. Pensulele pufoase în formă de evantai sunt bune pentru aplicarea pudrei și a bronzantului. 

Forme de pensule machiaj și utilizarea lor

Există o varietatea de pensule machiaj cu forme diferite: ovale, rotunde, plate, teșite etc. Este important să înțelegi logica acestora. Ia pensula în mâini, atinge-o și încearcă să o muți pe dosul mâinii. Îți va deveni imediat clar că cele teșite sunt mai potrivite pentru o distribuție mai grafică a culorilor. Cele rotunde pentru aplicare cu margini neclare, de exemplu, sunt potrivite pentru fard de ochi și fard de obraz. Pensulele plate aplică culoarea mai bine, în timp ce pensulele pufoase o estompează. În general, materialele din care sunt fabricate pensulele de machiaj pot fi împărțite în două grupe - artificiale și naturale. Ambele au propriile lor caracteristici, pro și contra.

Tipurile de pensule machiaj naturale sunt realizate din fire de păr naturale ale diferitelor animale. Cele mai populare sunt firele de păr de veveriță, capră sau cal. Deoarece firele de păr sunt naturale, cuticula lor are capacitatea de a colecta și absorbi pigmenții pudrați și de a le amesteca pe față fără a lăsa urme. De obicei, pensulele sintetice sunt fabricate dintr-o varietate de materiale sintetice, de la nailon la materiale reciclate. 

 

(P)

Citit 196 ori Ultima modificare Marți, 26 Martie 2024 10:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.