Ce facem cu MÂNCAREA RĂMASĂ după sărbători

Ce facem cu MÂNCAREA RĂMASĂ după sărbători

Sursa foto: Internet
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)
2 comentarii


Rar se întâmplă să nu rămână mâncare de la o sărbătoare importantă. Fiindcă e a treia zi de Paşti, ne-am gândit să vă sugerăm câteva idei pentru a nu arunca mâncarea.

Primul lucru pe care puteţi să-l faceţi cu resturile de mâncare de la sărbători este să congelaţi toate ingredientele care pot fi supuse acestui proces de păstrare. Carnea de porc, curcan sau pui rezistă foarte bine câteva luni la congelator, chiar şi gătită, putând fi consumată prin decongelare la cuptorul cu microunde.

În ceea ce priveşte legumele, acestea pot fi păstrate prin congelare, dacă ne referim la ardei, mazăre, conopidă sau morcovi. Ele vor fi perfecte pentru prepararea supelor, sosurilor, tocăniţelor şi diverselor umpluturi mai târziu.

O altă cale excelentă de a refolosi resturile de mâncare este să le integraţi în alte reţete, în zilele ulterioare sărbătorilor. Resturile de friptură merg în salate uşoare, sosuri, supe, ciorbe, plăcinte sau musaca. Pâinea întărită este perfectă pentru a fi transformată în crutoane pentru supe-cremă şi salată.

Şunca presată şi alte mezeluri merită o a doua şansă ca ingrediente în toppingul de pizza făcută în casă. Piureul poate fi transformat imediat în blat pentru musaca de carne sau legume.

În ceea ce priveşte cozonacul, acesta poate fi cu uşurinţă congelat şi păstrat pe o perioadă nedeterminată.

Citit 3362 ori Ultima modificare Vineri, 24 Iunie 2016 12:30

2 comentarii

 • postat de Iancu din Hunedoara Marți, 03 Mai 2016 16:28 91.208.234.*** Link la comentariu
  2
  2

  Crestinilor, pomana nu se face cu resturi. Se face cu ce-i mai bun.
  Daca dai resturi nu faci pomana.

  Raportează
 • postat de didina Marți, 03 Mai 2016 12:51 89.137.138.*** Link la comentariu
  1
  3

  poate dati de pomana !

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.