Cum VOPSIM OUĂLE în mod natural
Foto: Sursa foto: caietulcuretete.com

Cum VOPSIM OUĂLE în mod natural
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Vă prezentăm câteva metode de a vopsi ouale în mod natural. Pe lângă clasica metodă de a vopsi ouăle în foi de ceapă, iată alte idei: ouă vopsite cu frunze de nuc sau ouă vopsite cu turmeric.

Ouă vopsite cu foi de ceapă

Ingrediente: 10 ouă, cojile de la 5-6 cepe, 2 linguri oţet, ulei pentru uns

Preparare: Alegem ouă mai albe. Le degresăm cu detergent de vase şi apoi le clătim bine cu apă. Curăţăm cojile de ceapă. Punem ouăle într-un vas, punem peste ele cojile de ceapă, oţetul, şi completăm cu apă cât să le acopere. Le punem pe foc şi după ce dau în clocot le mai lăsăm jumătate de  minut. Oprim focul şi le mai  lăsăm în apă  aproximativ jumătate de oră. Le scoatem din apă, îndepărtăm cojile de pe ele şi le lăsăm să se zvânte. Îmbibăm o bucată curată de pânză în ulei şi ungem ouăle pentru a le conferi luciu.

Ouă vopsite cu frunze de nuc

Ingrediente: 10 ouă, 10-12 crenguţe frunze de nuc, 2 linguri oţet, ulei pentru uns

Preparare: Alegem ouă pe cât mai posibil albe, fiindcă va fi mai frumoasă culoarea, suntem sfătuiţi în "Caietul cu reţete". Ouăle trebuie să fie la temperatura camerei, fiindcă altfel vor crăpa la fiert. Degresăm ouăle cu detergent de vase, apoi le clătim bine cu apă. Rupem crenguţele cu frunze de nuc. Punem ouăle într-un vas, adăugăm frunzuliţele de nuc rupte de pe crenguţe, oţetul şi completăm cu apă cât să le acopere. Punem pe foc şi după ce dau în clocot le mai lăsăm jumătate de minut. Oprim focul şi le lăsăm în apă încă jumătate de oră. Le scoatem din apă, îndepărtăm frunzuliţele şi le lăsăm să se zvânte. Cu o bucată curată de pânză, ungem ouăle cu puţin ulei pentru a le conferi luciu.

Ouă vopsite cu turmeric

Ingrediente: 10 ouă, 2 linguri turmeric, 2 linguri  oţet, ulei pentru uns

Preparare: Alegem doar ouăle albe şi le degresăm bine cu detergent de vase după care le clătim cu apă rece. Punem într-un vas 1 l apă şi 2 linguri cu vârf de turmeric. Fierbem ouăle în acest amestec. La final, adăugăm oţetul şi lăsăm ouăle acolo să se răcească. Scoatem ouăle şi le ungem cu ulei ca să le conferim strălucire. CLICK AICI pentru a afla mai multe din Caietul cu rețete

CLICK AICI pentru a AFLA mai multe informații din GASTRONOMIE

Citit 2942 ori Ultima modificare Miercuri, 12 Aprilie 2017 14:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.