Ansamblul „Ciobănaşul” – la 25 de ani

Ansamblul „Ciobănaşul” – la 25 de ani
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În noiembrie 1984, la iniţiativa inimosului profesor de muzică Ioan Traian Ilisan, ardelean transplantat – cu suflet cu tot – la Galaţi, lua fiinţă, la Şcoala Generală nr. 38 (actualmente „Grigore Moisil”), Ansamblul „Ciobănaşul”.

Din dragoste pentru copii şi pentru muzica de calitate, dintr-un devotament continuu faţă de tradiţia folclorică românească, profesorul Ilisan, actualmente inspector de specialitate în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean, a continuat, în toţi aceşti ani, să-i înveţe pe elevii săi ce înseamnă muzica adevărată, ce înseamnă să te dăruieşti unei pasiuni şi să-ţi onorezi talentul prin efort continuu.

Mii de ore de repetiţii, spectacole pe scene mai mici şi mai mari, deplasări prin toată ţara şi copii din 25 de generaţii de gălăţeni care au învăţat să cânte, asta a însemnat şi înseamnă în continuare „Ciobănaşul”.

Ieri, cu o zi înainte de aniversare, profesorul Ilisan ne mărturisea: „E un pic mai dificil acum, cu şcoala în şantier (unitatea de învăţământ este în renovare capitală, elevii şi profesorii fiind temporar mutaţi în alte spaţii n.r.), dar nu ne lăsăm, pregătim un spectacol aniversar şi vom reveni cu amănunte despre data şi locul desfăşurării acestuia.

Tuturor copiilor – acum adulţi – care au cântat cu noi în aceşti 25 de ani le doresc sănătate şi împliniri, pe drumul pe care şi l-au ales. Iar copiilor cu care lucrez azi nu pot decât să le mulţumesc pentru că iubesc muzica la fel de mult ca şi mine, în aceste timpuri, mai puţin propice, din păcate, artelor în general”.

Nouă nu ne rămâne decât să-i urăm Ansamblului „Ciobănaşul” cât mai multe spectacole pe viitor şi cel puţin încă atâţia ani de viaţă!

Citit 1889 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.