Sărbătorile Sfântului Apostol Andrei, ediţia 2009

Sărbătorile Sfântului Apostol Andrei, ediţia 2009
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* După Sfânta Liturghie, Arhiereul locului va sfinţi Centrul multifuncţional „Speranţe pentru vârsta a treia” *

„Lăsaţi copii să vină la mine” este motiv de mulţumire pe care astăzi o vor aduce lui Dumnezeu creştinii şi Arhiereul Dunării de Jos, Înalt Prea Sfinţitul Casian, la Biserica „Pogorârea Sfântului Duh şi Sfântul Stelian”.

Astăzi, când se prăznuieşte cel de-al doilea hram al acestui aşezământ bisericesc, Sfântul Stelian Paflagonul, Liturghia se va prelungi la altarul inimilor semenilor noştri, motiv pentru care va fi sfinţit un centru de servicii comunitare.

În acest sfânt locaş - unde slujesc părintele paroh Carp Costică şi părintele coslujitor Ştefan Toma - va fi sfinţit Centrul multifuncţional „Speranţe pentru vârsta a treia”, un proiect care a fost posibil prin exemplarul parteneriat dintre Arhiepiscopia Dunării de Jos, Primăria şi Consiliul Local Galaţi.

El vine în sprijinul a 50 de bătrâni care, prin grija lui Hristos şi a Sfinţilor,  beneficiază de mai multe servicii sociale.

„Şi ei sunt asemenea nouă...”

Astăzi, la ora 17, tot în cadrul Sărbătorilor „Sfântului Apostol Andrei”, copiii cu deficienţe de auz şi de vorbire de la Şcoala „P.P. Neveanu” din Galaţi vor susţine un spectacol mimico-gestual, sub genericul „Şi ei sunt asemena nouă”.

Spectacolul este un dar pentru noi toţi, motiv pentru care vă rugăm să nu ocoliţi sala Teatrului Muzical „Nae Leonard” din Galaţi.

Sfinţirea Centrului „Speranţa”

Vineri, 27 noiembrie, la Aşezământul Filantropic „Sfântul Vasile cel Mare şi Sf. Cuvioasă Parascheva” va avea loc sfinţirea Centrului „Speranţa”.

Acest proiect - realizat din fonduri europene - este derulat de Arhiepiscopia locului şi de Primăria Galaţi şi vine în sprijinul a 60 de copii (pe lângă cele 30 de tinere de la aşezământ) proveniţi din familii nevoiaşe.

Manifestarea va începe în jurul orei 11. Rugăciunea şi sfinţirea acestei lucrări bisericeşti vor fi săvârşite de Înalt Prea Sfinţitul Casian, Arhiereu al Dunării de Jos.

Citit 1217 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.