Recunoştinţă ctitorilor României Mari

Recunoştinţă ctitorilor României Mari
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ieri, de Ziua Naţională a României, cu binecuvântarea Prea Fericitului Patriah Daniel, în toate bisericile Patriahiei Ortodoxe Române s-au înălţat rugăciuni de mulţumire aduse lui Dumnezeu pentru binefacerile pe care ni le-a dat, în calitate de cetăţeni ai României Mari.

Pe 1 decembrie 2009 s-au împlinit 91 de ani de la  evenimentul petrecut la Alba Iulia. A fost dorinţa unanimă  a românilor de a-şi afima şi de a realiza unitatea de credinţă şi de neam.

În Catedrala Episcopală a Galaţilor, rugăciunea a venit ca o prelungire a celei din Ziua Sfântului Apostol Andrei, când gălăţenii şi toţi românii şi-au sărbătorit Ocrotitorul spiritul. Ieri, slujba de Te Deum s-a purtat de părintele Daniil, arhimandrit al Dunării de Jos, şi de un tânăr sobor de preoţi şi diaconi.

Au fost prezenţi la rugăciune domnul Eugen Chebac, preşedintele Consiliului Judeţului Galaţi, şi domnul Ionuţ Cosmin Păun, prefectul de Galaţi. Erau de faţă mai mulţi creştini care au ţinut să nu lipsească de la Te Deum-ul din Catedrală şi să-şi aducă recunoştinţa Ctitorilor Unirii Mari, ”fiindcă Ziua de 1 Decembrie este o zi mare”, ne-a spus doamna Florica I., din Galaţi.

În contextul sărbătorii, părintele Daniil a vorbit despre necesitatea de  a ne menţine în frăţietate, dragoste, unitate şi credinţă. „Fie ca valorile noastre creştine  să se adune în  oraşul nostru şi în ţara noastră, peste tot unde trăiesc români”.

Citit 554 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.