Iordanul - apa Botezului

Iordanul - apa Botezului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Sâmbătă, în suplimentul Vieţii libere, ne vom reîntâlni pe Pământul Făgăduinţei, la apa Iordanului, acolo unde cu aproximativ două milenii în urmă, „cel mai mare proroc născut din femeie” - Sfântul Ioan Botezătorul - chema oamenii la pocăinţă.

Ioan Botezătorul îşi redeştepta contemporanii şi îi avertiza că e timpul să se ridice din întunericul veacurilor, să se pocăiască pentru că s-a apropiat împărăţia cerurilor.

La Iordan a mers şi Mântuitorul nostru Iisus Hristos, Cel care ne este Lumina lumii, pentru a fi Botezat de „Sfeşnicul Luminii”, cum este numit Ioan Botezătorul, în slujba Bobotezei, Sfânt care leagă Vechea Lege de Noua Lege.  

Smeritul Ioan Botezătorul „fost-a trimis de la Dumnezeu” ca să mărturisească despre Lumină, pentru ca „toţi să creadă în El”, în Fiul lui Dumnezeu-Cuvântul.

La împlinirea vârstei de 30 de ani, la apa Iordanului, Înaintemergătorul Domnului Îl Botează şi Îl arată contemporanilor şi lumii pe Mântuitorul nostru Iisus Hristos. Fiul luii Dumnezeu, Care „în lume era şi lumea prin El s-a făcut, dar lumea nu L-a cunoscut”, ne relatează Sfântul Evanghelist Ioan (1, 10).

După două milenii de la evenimentul de la Iordan, când a fost revelată şi a Treia Persoană a Sfintei Treimi, Sfântul Duh.

De atunci şi până astăzi, cei care „L-au primit şi care cred în numele Lui”, care s-au născut din apă şi Duh şi s-au botezat  în numele Sfintei Treimi, au devenit fii ai lui Dumnezeu în Biserica Sa Dreptmăritoare. 

Nu uitaţi! Sâmbătă ne reîntâlnim la Iordan, apa Botezului...

Citit 443 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.