Allegria merge la şcoală

Allegria merge la şcoală
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cam patruzeci de perechi de ochi, patruzeci de inimi şi tot atâtea voci suspendate de o singură pereche de mâini, un zâmbet şi o inimă mare. Dar câtă armonie muzicală şi câtă veselie se poate naşte dintr-o aşa simplă poveste! Povestea coralei Allegria, care ţine de şapte ani, întreţinută de magia profesoarei Silvia Niţă.

Joi seară, la Teatrul Dramatic a avut loc spectacolul aniversar. Sala a fost plină până la refuz de părinţii care şi-au putut vedea vedetele familiei pe scenă, în lumina reflectoarelor.

Invitaţi au fost elevii Şcolii de Dans Sportiv Fantezia şi Alexandra Penciu – câştigătoarea trofeului la „Ceata lui Piţigoi” şi finalistă de mai multe ori la Concursul „Mamaia Copiilor”, care a recunoscut că a învăţat multe de la „şcoala” Allegria.

Copiii de la Allegria ne-au încălzit sufletele cu o suită de cântece de primăvară, ne-au făcut inimile să tresalte de ritmurile cântecelor inspirate din folclor invitat la o plimbare imaginară prin însorita Italie – ţara muzicii. 

S-a cântat cu foc, până când orga profesorului Mircea Holiartoc, corepetitorul şi prietenul grupului, a căzut de pe suport, chiar în mijlocul unei melodii.

Acesta a ştiut să fie însă un exemplu de dăruire şi prezenţă de spirit pe scenă, a continuat să cânte chiar şi într-o poziţie incomodă.

Muzica nu trebuie să se oprească. La şapte ani îi dorim Allegriei să fie o poveste fără sfârşit.

Citit 603 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.