„Crezul meu”- Oratorie creştină

„Crezul meu”- Oratorie creştină
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

„Crezul meu” este tema Concursului Naţional de oratorie creştină, concurs organizat cu binecuvântarea Prea Fericitului Părinte Patriarh Daniel, prin Sectorul Teologic-educaţional al Patriarhiei Române, Biroul de catehizare a tineretului.

„În Anul Crezului Ortodox, e firesc să sensibilizăm mai mult copiii participanţi la programul catehetic «Hristos împărtăşit copiilor”, ne-a spus părintele Daniel Zlate, inspector pentru Cateheză parohială din cadrul Centrului Arhiepiscopal  Dunărea de Jos”.

„Concursul are trei etape, iar la Dunărea de Jos, el este în faza de finalizare, etapa pe protopopiate. În prima decadă a lunii mai 2010, va avea loc etapa la nivelul Eparhiei. La nivelul Patriarhiei BOR, faza finală se va desfăşura în jurul datei de 12 mai 2010”.

Concursul constă în alcătuirea unui eseu de maxim o pagină, cu tema „Crezul meu” şi are în vedere modul în care înţeleg cei mici Simbolul de credinţă niceo-constantinopolitan şi cum îl mărturisesc din propriile simţăminte.

În fiecare etapă a concursului, dar şi a vieţii noastre creştineşti, se vor urmări înţelegerea, asimilarea celor 12 articole ale Crezului, originalitatea creaţiei, cursivitatea şi expresivitatea în rostire. Concursul se adresează grupei de vârstă 11 - 14 ani, respectiv elevilor de la clasele a V-a până la a VIII-a.

La nivelul Protopopiatelor, dar şi la cele superioare, se vor acorda premii, constând în materiale educative, cărţi, CD-uri etc., plus o diplomă de participare pentru fiecare copil.

Fiecare protopopiat va fi reprezentat la etapa pe eparhie - între 3 şi 9 mai 2010 - de câte un participant.  Eseul întocmit va fi rostit în cadru festiv.

Cele mai frumoase rostiri vor fi filmate şi vor constitui materiale pentru un viitor film documentar de televiziune, ce va fi vizionat în 20 mai 2010 la Palatul Patriarhiei, Aula Magna „Teoctist Patriarhul”.

„Pentru faza naţională, lucrările vor fi transmise la Patriarhia Română  până pe 12 mai 2010. Toţi câştigătorii din cele 29 de eparhii din Patriarhia noastră vor fi prezenţi la etapa naţională, la Bucureşti, în perioada 20 - 21 mai 2010, când se va prăznui hramul Catedralei Patriarhale”.

„Elevii vor rosti Crezul, în cadrul Sfântei Liturghii. La sfârşitul slujbei toţi copiii vor primi Diploma de onoare «Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena», pentru promovarea dreptei credinţe, împreună cu insigna Crucea patriarhală, 85 de ani de patriarhat”, a adăugat părintele Daniel Zlate.

„Hristos, împărtăşit copiilor şi tinerilor”

Reamintim şi că la nivel local se va desfăşura un concurs de eseuri pe tema „Hristos, împărtăşit copiilor şi tinerilor”, organizat de Trustul de Presă „Dunărea de Jos” şi Arhiepiscopia „Dunărea de Jos” tot pe trei categorii de vârstă, corespondente ciclului primar, gimnazial şi liceal.

Lucrările sunt aşteptate, între 10 şi 15 mai, pe adresa redacţiei noastre (Domnească 68) sau prin poşta electronică, iar asupra regulamentului, publicat deja în „Viaţa liberă”, vom reveni.

Citit 734 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.