Catedrala cu vitralii foşnitoare

Catedrala cu vitralii foşnitoare
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Recent, cu binecuvântarea şi participarea Înalt Prea Sfinţitului Casian al Dunării de Jos (FOTO), la Centrul Eparhial a avut loc o întâlnire cu profesorii de religie. Scopul a fost cel de a pregăti tradiţionalul pelerinaj de la Buciumeni, organizat de Sărbătoarea Sfintei Treimi, în prima luni după Pogorârea Sfântului Duh sau Cincizecime.

Anul acesta sărbătoarea cade pe 24 mai, zi când pădurea de tei de la Buciumeni - numită (de un elev) „Catedrală cu vitralii foşnitoare” - va fremăta de rugăciunea câtorva mii de pelerini.

Între aceştia şi aproximativ o mie de elevi din liceele gălăţene şi brăilene, participanţi la programul „Hristos împărtăşit copiilor şi tinerilor”. Specificul acestei sărbători este activitatea cu tinerii din a doua parte a zilei.

Astfel, după Liturghia arhierească săvârşită la Altarul din pădure, elevii vor participa la dezbaterile prilejuite de „Dialogurile duhovniceşti”.

„Tema discuţiilor va fi  în acest an „Crezul Ortodox şi importanţa lui în viaţa tinerilor noştri”.  

„Ne dorim ca selecţia tinerilor care vor participa la acest pelerinaj să fie o reflecţie a dragostei lor pentru Dumnezeu şi pentru credinţă, a spus Arhiereul locului - Înalt Prea Sfinţitul Casian - adresându-se profesoruilor de religie”.

„Sperăm ca ţinuta spirituală şi exterioară a tinerilor să fie o expresie a  ataşamentului lor pentru valorile Bisericii în care s-au născut...”

Ţinuta exterioară - reflecţie a stării interioare

În contextul întâlnirii, Înalt Prea Sfinţitul Casian le-a recomandat profesorilor de religie ca armonia şi decenţa să fie mai întâi o coordonată a activităţii proprii, pentru a putea cere şi discipolilor acest fapt. 

„Ţinuta noastră exterioară este o reflecţie a stării interioare”.

Referindu-se la misiunea creştinului în lume, fie că e profesor, preot, ori simplu creştin, Arhiereul Dunării de Jos a spus că oricâte şcoli am avea, oricâte diplome am aduna, dacă nu suntem „…altoiţi pe convingerea noastră creştină, postura de misionar în numele lui Hristos devine una chinuitoare”.

„Cred că e o providenţă să fii profesor de religie şi că accentul activităţii noastre trebuie să cadă pe calitate”.

Citit 584 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.