„Galaţi, exerciţiu de arhitectură şi ape”, la Galeria de la etaj

„Galaţi, exerciţiu de arhitectură şi ape”, la Galeria de la etaj
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Galaţiul de altădată *

O nouă expoziţie marca Florian Doru Crihană a fost vernisată la Galeria „La etaj”, de la sediul „Vieţii libere”. Expoziţia cuprinde reproduceri ale unor lucrări de pictură realizate mai ales ca exerciţiu de pregătire a seriilor tematice de lucrări satirice.

Originalele acestor lucrări se afla în Galaţi, Bucureşti, precum şi în Italia, Statele Unite, Canada, Noua Zeelandă şi cine mai ştie pe unde.

„Pentru a atinge cota pe care o am astăzi pe plan mondial ca artist satiric, mi-a fost necesar ca, timp de 35 de ani, să pictez peisaje şi portrete”.

„Am învăţat să devin un artist satiric lucrând şcolăreşte pe peisaje şi portrete; o voi face mereu, până la încheierea activităţii mele artistice”.

„Nu am făcut vâlvă cu aceste lucrări, deoarece ele au pentru mine doar o valoare de etapă de studiu. Mă refer la clădirile vechi din Galaţi şi la reprezentarea apei Dunării”.

„Pentru lumea mare a artei, astfel de lucrări nu prezintă interes. Pentru gălăţeni, ca şi pentru mine, ele au o valoare sentimentală”, ne spune, pe nedrept modest, Florian Doru Crihană. 

În Galaţi, originale acestor lucrări se află la Palatul Navigaţiei Fluviale Române, pe vaporul „Tudor Vladimirescu”, la Hotel „Mercur” şi Restaurantul „Corso”.

Expoziţia de la Galeria „La etaj” prezintă doar 1 la sută din tot ceea ce a produs artistul în materie de peisaje.

Iubitorii Galaţiului de altădată şi de culori pastelate sunt aşteptaţi zilnic la redacţia noastră pentru a se delecta cu lucrările expuse. Efortul va fi răsplătit, cu siguranţă.

Explicaţie foto: Galaţiul, la 1915, într-o reproducere a lui Florian Doru Crihană

Citit 683 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.