Naşterea Maicii Domnului

Naşterea Maicii Domnului
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

La începutul anului bisericesc prăznuim marea sărbătoare a Naşterii Maicii Domnului, stabilită pe 8 septembrie. Prunca Maria a venit pe lume la vremea când părinţii săi după trup - Drepţii Ioachim şi Ana  - nu mai aveau nicio speranţă.

Fecioara Maria s-a născut printr-o minune dumnezeiască, la vremea bătrâneţii părinţilor săi. O cutumă a iudeilor din timpul Vechiului Ierusalim considera că soţii care nu au copii la bătrâneţe nu sunt binecuvântaţi de Dumnezeu. După ce Ioachim s-a rugat în pustie timp de 40 de zile, Arhanghelul Gavriil i-a anunţat că vor avea o fiică preabinecuvântată.

Aşa a venit pe lume Sfânta Fecioară Maria - Născătoarea de Dumnezeu, iar acceptul ei de mai târziu de a purta în pântecele sale neprihănite pe Fiul lui Dumnezeu a schimbat omul adamic şi cursul întregii lumi.

Maica lui Dumnezeu este pentru întreaga creştinătate din Răsărit şi Apus începătoarea drumurilor noastre spre mântuire, iar pilda de viaţă aleasă rămâne, prin veacuri, chemare la veşnica împărăţie a lui Dumnezeu. 

Cum astăzi 49.000 de gălăţeni îşi serbează ziua numelui, le spunem să aibă lumină sfântă în suflet şi în viaţă şi să rămână drepţi în faţa valurilor acestor vremi. La mulţi ani, Mariilor şi Marianilor şi tuturor celor care sunt sub acoperământul Maicii lui Dumnezeu!

Citit 1061 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.