Proiect al Biliotecii „V.A. Urechia”, cu Ambasada SUA: Colecte de carte și lectură în dar

Proiect al Biliotecii „V.A. Urechia”, cu Ambasada SUA: Colecte de carte și lectură în dar
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

În perioada 1-8 aprilie 2022, Biblioteca Județeană „V.A. Urechia” Galați, alături de Ambasada SUA la Bucureşti și American Councils for International Education,  organizează, în cadrul Proiectului 4/4 pentru prieteni, o serie de activități de voluntariat, am aflat de la Florina Diaconeasa, şef Serviciu Relaţii cu publicul la Bibliotecă. Urmând modelul Statelor Unite ale Americii, care sărbătoresc în aprilie Luna Voluntarului, 4/4 pentru prieteni se dorește o recunoaștere a muncii voluntarilor în folosul semenilor lor. Pe 1 aprilie s-a dat startul cu o activitate intergenerațională, iar următoarele două evenimente vor avea loc luni, 4 aprilie. 

Astfel, sub titlul  Zâmbete, cărți și voluntari inimoși, la Filiala nr. 1 „Costache Negri” a Bibliotecii Județene "V. A. Urechia" se va desfăşura, între orele 11,00 şi 12,30, o întâlnire de suflet între elevii a două școli, una din Galați și una din Tulcea. Prichindeii clasei pregătitoare de la Școala Gimnazială ”Ștefan cel Mare” Galați, coordonați de către doamna profesoară Mihaela Boșneagă, vor face o colectă de carte. Cărțile le vor fi dăruite, în cadrul unei întâlniri pline de zâmbete și jocuri, elevilor de la Școala Gimnazială ”I.C. Brătianu” Tulcea, care vor fi însoțiți de prof. Iuliana Vasilescu și Alexandra Urzică.    

Într-o activitate programată pentru intervalul 15,00 -17,00, vor fi donate copiilor din cadrul Fundaţiei ”Inimă de Copil” din Galaţi cărţile provenite dintr-o colectă organizată la sediul central al bibliotecii, prin generozitatea donatorilor, bibliotecari şi cititori fideli. Va avea loc şi o lectură pentru beneficiari, susţinută de voluntarii bibliotecii. 

Citit 1104 ori Ultima modificare Luni, 04 Aprilie 2022 00:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.