Microferma Bisericii „Sfântul Spiridon”

Microferma Bisericii „Sfântul Spiridon”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* 35 de copii cunosc dragostea creştinească prin grija preoţilor de aici, a Primăriei Galaţi, dar şi a multor creştini *

La Centrul de Zi de la Biserica „Sfântul Spiridon” din Galaţi, asigurarea hranei pentru cei 35 de copii este o problemă cât se poate de serioasă şi delicată, mai ales în aceste vremuri de criză. Nu e uşor să găteşti dintr-o alocaţie de hrană de 6 lei pe zi trei feluri de mâncare.

De aceea, părintele paroh Vasile Mogoş a căutat soluţii nu numai din donaţiile şi pomenirile făcute de creştini, ci a căutat să găsească o soluţie viabilă, printr-un exemplu personal. A pus la dispoziţia aşezământului terenul pe care îl are moştenire de la părinţi, teren situat la Braniştea.

„Am înfiinţat acolo o microfermă, care să ne mai asigure câte ceva pentru suplimentarea mesei celor mici. Nu e de ajuns doar susţinerea Primăriei Galaţi, care desigur este importantă, când ai o casă plină cu copii, dar este nevoie de mai multă implicare şi de o alimentaţie sănătoasă”, ne-a spus domnul Luca, administratorul centrului şi al parohiei.

Aşa se face că anul acesta, în premieră, părintele Vasile Mogoş a transformat casa părintească din Lozova, Braniştea, într-o microfermă, unde a pus fel de fel de straturi de legume, agrementate cu flori şi pomi. Şi ca orice loc care are „proprietar” un sluijitor al lui Dumnezeu, părintele a aşezat în curtea casei o fântână, dar şi o Troiţă.

Duminica trecută, această microferomă a fost sfinţită de Înalt Prea Sfinţitul Casian al Dunării de Jos, spre mai multă roadă.

Dincolo de aceste mici-mari gesturi de autogospodărire, rămâne însă rugămintea ca atunci cânt doriţi să faceţi o pomenire, când doriţi să dăruiţi ceva, să vă îndreptaţi atenţia şi către aceşti copii.

Foto: Arhiva Bisericii „Sf. Spiridon”

Citit 892 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.