S-a deschis Festivalul "EcoFest" Galați 2022. Tinerii au lăsat blugii și adidașii acasă

S-a deschis Festivalul "EcoFest" Galați 2022. Tinerii au lăsat blugii și adidașii acasă
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Marți seară, s-a deschis, în sala Teatrului Dramatic "Fani Tardini", cea de-a XII-a ediție a Festivalului Internațional de Film Ecologist pentru Tineret "Ecofest" - Galați, 2022. "Am început Festivalul «EcoFest», cândva, la Oradea, apoi am mers prin toată România și chiar prin Europa și, iată-ne, la Galați. Evenimentul este complex, cuprinzând workshopuri, proiecții cinematografice, un concurs de proiecte pe teme de educație ecologistă și probabil că multe dintre ideile tinerilor gălățeni vor prinde viață aici", a spus, în deschiderea manifestării, Sorin Stanciu, președintele Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România (UZPR), care organizează evenimentul.

"EcoFest", o inițiativă cu scop educativ, reunește cineaști și filme documentare din ţări de pe mai multe continente, spectacole de muzică, ateliere, concursuri. Din juriul festivalului fac parte, printre alţii, ziarista Lavinia Șandru, președinte "EcoFest" România, Marina Roman - jurnalist și critic de artă, Călin Stănculescu - critic de film, Bodgan Movileanu - arhivist și critic de film. Din partea autorităților locale, a salutat prezența la Galați a EcoFest" viceprimarul Lucian Valeriu Andrei, care a spus că "pentru un mediu sănătos e nevoie de tineri implicați, care trebuie să-i responsabilizeze și pe alții".

Sala Dramaticului gălățean a respirat tinerețe, prin prezența la manifestare a liceenilor implicați în acest proiect educativ, care - prin secțiunea "Zona liberă de indiferență" - stimulează capacitatea creativă și artistică a tinerilor. Există și un juriu al elevilor gălățeni, alcătuit din 60 de liceeni, care vor acorda Marele Premiu la secțiunea "Zona liberă de indiferență".

În prima zi, participanții au vizionat un film documentar ucrainean şi s-au bucurat de muzica și poezia trupei "Folk, Frate!", care a electrizat sala...  Liceenii, deși au lăsat blugii și adidașii acasă, au fredonat refrene de actualitate alături de folkişti.

Citit 3395 ori Ultima modificare Duminică, 12 Iunie 2022 22:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.