Israelieni îndrăgostiţi de „Maria noastră”

Israelieni îndrăgostiţi de „Maria noastră”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Zilele acestea, Maria Cristina Crăciun cântă la Mamaia Copiilor *

Doi cetăţeni israelieni - Rita şi Eugen Solomon - au dat o fugă din Israel în România! Scopul unul precis: să o întâlnească pe noua lor vedetă - Maria Cristina Crăciun.

„Am văzut-o într-o emisiune televizată ca invitată a Mirabelei Dauer şi pur şi simplu ne-am îndrăgostit de cântecul ei, de frumuseţea şi de gingăşia ei”, ne povestea, deunăzi, doamna Rita.

Rita şi Eugen Solomon trăiesc de peste cinci decenii pe sfântul şi frumosul pământ al lui Israel. Locuiesc la Kiryat Atta, o frumoasă aşezare din apropierea marelui oraş-port israelian Haifa.

După confesiune sunt iudei, însă acest fapt nu-i împiedică pe Rita şi pe Eugen să iubească marea muzică a lui Philipp Kircorov, cântăreţ al lumii şi fost soţ al marii artiste ruse Alla Pugaciova.

Sau cântecele Mirabelei Dauer, Corinei Chiriac... Şi nici să aducă de la pământul sfânt un braţ de icoane pentru Maria şi prietenii din România.  „De aici mergem în Bulgaria, unde Philipp Kircorov are un spectacol, este al treilea an de când mergem la spectacolele lui Philipp...”.

La Galaţi, Rita şi Eugen au avut posibilitatea să o îmbrăţişeze pe Maria şi sora ei – Cristina; să le răsfeţe pe copile la ele acasă, la Galaţi. Ba chiar, într-una din zile, cei doi oaspeţi au mers la repetiţiile Mariei tocmai la Focşani, unde gălăţeanca noastră s-a pregătit pentru actualul Festival „Mamaia Copiilor”, ediţia 2010.

Festival la care Maria s-a calificat cu nota cea mai mare şi unde evoluează zilele acestea.   „De cum am auzit-o cântând, Măriuca ne-a furat inima, a intervenit domnul Eugen. Parcă este de pe altă planetă când interpretează frumosul cântec ˝Mama˝”.

„Nu găsesc un cuvânt potrivit cu care să o caracterizez pe Maria, ştiu doar atât: că frumoasa ei voce are darul de a alina dorul de copilul nostru, că avem şi noi o fiică; să ne astâmpărăm dorul de România, chiar dacă noi trăim de peste jumătate de veac în Israel...”.

Atât Rita, cât şi soţul dânsei sunt iubitori de frumos şi de România. Rita este născută la Călăraşi, peste Prut, iar domnul Eugen la Bucureşti, unde revine cu drag şi unde s-a bucurat să-şi regăsească şcoala la care a învăţat.

Cât despre noua prietenă - Maria Cristina Crăciun - cei doi soţi ştiu că, prin cântec, „Maria noastră” are darul de la Dumnezeu de a bucura, de a ridica omul din supărare. Pentru ei, muzica este un limbaj universal, pe care pământeanul din toate timpurile l-a adoptat pentru a trece mai uşor prin viaţă.

„Am plâns la repetiţiile Mariei”, ne-a spus doamna Rita. „Nu ştim ce notă va primi de la membrii juriului la Mamaia copiilor, dar noi ştim că mai frumoasă voce ca a Mariei nu poate fi. Pentru noi, Maria este Grand Prix, sperăm că şi pentru alţii!”

Zilele acestea trăim şi noii emoţia marelui festival de la Mamaia, unde Maria Cristina Crăciun - fetiţa din Galaţi care ne-a adus atâtea bucurii, inclusiv locul III la San Remo, în 2010 -  va cânta cum ştie ea mai bine. Şi unde cu siguranţă va dobândi noi prieteni de aici şi de pretutindeni.

Fiindcă acesta este scopul cântecului: să aline vreun dor, să ridice din necaz, să cheme tot omul la speranţă şi dragoste între oameni.  

Astă seară, Maria Cristina Crăciun va evolua în cadrul festivalului „Mamaia Copiilor”. Succes!

Citit 904 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.