Cuvântul lui Dumnezeu

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Trei au fost evangheliile pe care le-am parcurs ieri, în Biserici, în a VIII-a Duminică de la Rusalii. E vorba de Evanghelia înmulţirii pâinilor în pustie, cea a Sfinţilor Părinţi de la Sinodul IV Ecumenic (din 451, Calcedon) şi evanghelia trăită în Duhul lui Hristos de Mucenicul său, Sfântul Emilian de la Durostorum, a cărui prăznuire a fost în 18 iulie.

Un Sfânt Mucenic care aparţine Dunării de Jos şi ale cărei Sfinte Moaşte au fost ieri la închinare, în Catedrala Episcopală a Dunării de Jos.

Cel care străbate şi îndumnezeieşte ca un fir roşu toate cele trei evanghelii - dar şi viaţa noastră, văzutul şi Nevăzutul, cuprinsul şi Necuprinsul -  este Cuvântul lui Dumnezeu cel Viu, El  - Pâinea Vieţii - Care ni Se împărtăşeşte la Sfânta Litughie.

Aceasta a fost şi tema asupra căreia şi-a concentrat rostirea Arhierelui Dunării de Jos, în cadrul  predaniei de învăţătură de ieri. „Mântuitorul nostru Iisus Hristos  a săvârşit semne şi minuni, dar ne-a şi arătat de unde trebuie să vină cuvântul pentru noi - oamenii, a spus Înalt Prea Sfinţitul Părinte Casian.

Cuvântul trebuie să vină din inimă. Inima este pentru noi - oamenii - locul unde  se unesc darurile lui Dumnezeu. Doar acel cuvânt este de la Dumnezeu care are în el puterea faptelor bune, puterea harului ceresc. Sunt şi cuvinte care aduc răutate, dar Omul cel bun întotdeauna scoate cele bune...”.

Referindu-se la recentul eveniment care a uimit, a stupefiat o întreagă lume, e vorba de sinuciderea regretatei Mădălina Manole, Părintele nostru spiritual a spus că  nimeni nu poate să ia viaţa unui om, nici el însuşi, decât numai Dumnezeu.

„Bolile, gesturile necugetate sunt rezultatul păcatelor noastre, a spus Înalt Prea Sfinţitul Casian. Prima condiţie a vindecării este ascultarea de cuvântul lui Dumnezeu şi când asculţi Cuvântul Lui, te bucuri de mila Lui şi de vindecare, de mântuire, dar pe care îl capeţi doar în Sfânta Biserică. Un om care gândeşte cele ale lui Dumnezeu nu face rele şi nici nu-şi ia zilele...”.

Noi trebuie să ne lăsăm în grija lui Dumnezeu, să ne îngrijim mai mult de cele duhovniceşti, fiindcă cele materiale se vor adăuga pe măsură ce credinţa în unul Dumnezeu va spori.

Tot ieri, în toate bisericile noastre a continuat colecta de bani pentru sinistraţi.

Citit 490 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.