„Gâlcevile din Chioggia”, la Teatrul „Nae Leonard”

„Gâlcevile din Chioggia”, la Teatrul „Nae Leonard”
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Teatrul Național de Operă și Operetă "Nae Leonard" din Galați este gata să își ridice cortina pentru debutul unei noi ediţii a Festivalului Internațional "Leonard", duminică, 23 octombrie 2022, începând cu ora 18,30. Seria de spectacole debutează cu piesa "Gâlcevile din Chioggia", adaptare după Carlo Goldoni, în regia lui Cristian Gheorghe. Alături de actori, regizorul le transmite gălățenilor că va fi un spectacol inedit, cu muzică, artă și îmbinarea modernismului cu tradiționalul.

Este o comedie despre viața unor oameni de rând

Regizorul Cristian Gheorghe ne-a prezentat, în cadrul unei conferințe de presă, secrete din culisele spectacolului ce va avea loc în weekend. "Este o comedie muzicală despre oameni, despre dragoste, despre lupta pentru a nu pierde iubirea, despre cât de vulnerabili suntem. Este un musical de excepție, compus din 14 melodii, de o muzicalitate aparte. Iar Chioggia (orașul în care se desfășoară acțiunea piesei) poate fi Galați, București sau orice alt oraș din lume. Oferim două ore de muzică, dans și bună dispoziție și sper ca spectacolul nostru să ajungă la inima gălățenilor. Spectatorii se vor bucura să audă orchestra teatrului, condusă de dirijorul Nicolae Mantu, scenografia poartă semnătura lui Ionuț Mitrofan și coregrafia aparține Gabrielei Gegea", ne-a explicat actorul.

Directorul Teatrului "Nae Leonard", artistul și profesorul Teodor Niță, ne-a declarat că susține munca colegilor săi de scenă, pe care îi felicită pentru efortul pe care îl depun pentru realizarea unui festival de teatru care să fie pe placul unui public de orice vârstă.

"Este singura lor rațiune de a fi!"

În calitate de profesor, Teodor Niță a transmis un mesaj tinerilor pe care își dorește să îi vadă în sălile de spectacole, mai ales că o stagiune de spectacole include și programe artistice pentru tineret. "Este singura lor rațiune de a fi! Să vină la teatru, să crească frumos. Îi așteptăm lângă noi și ne dorim să iasă din lumea calculatoarelor și a preocupărilor cotidiene și-așa destul de amestecate și să vină la teatru", a conchis directorul teatrului din Galați.

Seria reprezentațiilor de la "Nae Leonard" va continua până pe 20 noiembrie cu spectacole ca "Don Giovanni" de W.A. Mozart, "Pescuitorii de perle" de G. Bizet, "Traviata" de G. Verdi și "Tosca" de G. Puccini.

Inedit pentru această stagiune este prezența pe scena gălățeană a sopranei Elena Moșuc (Zurich), de origine română, desemnată cea mai bună soprană a lumii, după ce, la finalul lunii martie 2019, aceasta a reușit extraordinara performanță de a câștiga "Oscar della Lirica", cea mai prestigioasă distincție internațională a muzicii de operă, echivalentul muzical al Premiilor Oscar pentru cinematografie.

Citit 1098 ori Ultima modificare Joi, 20 Octombrie 2022 12:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.